Sakramento 14. sezonu bez plej-ofa, Bogdanović brojao do 13

Košarkaši Hjuston Roketsa su rezultatom 129:112 pobedili Sakramento Kingse u noći između nedelje i ponedeljka.

Izvor: SN

Ponedeljak, 10.08.2020.

08:00

Sakramento 14. sezonu bez plej-ofa, Bogdanović brojao do 13
Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images

Sakramento Kingsi su se i zvanično oprostili od doigravanja, 14. sezonu u nizu, a sada su ih dotukli i košarkaši Hjuston Roketsa.

Srpski reprezentativci odigrali su solidne partije, Bogdan Bogdanović je imao 13 poena, 8 asistencija i 5 skokova, dok je Nemanja Bjelica bio nešto skromniji i za 3 minuta postigao 2 poena i uhvatio 1 skok.

Kingsi su bili ravnopravan protivnik samo u prvom poluvremenu, ali su izabranici Luka Voltona dobro odigrali jedino prvu četvrtinu, u kojoj su ubacili čak 36 poena i limitirali Hjuston na 23. Prve poene za Kingse je postigao upravo Bogdan Bogdanović, a poslednji koš u prvom kvartalu ubacio je Nemanja Bjelica, kada je pogodio trojku i to su bili jedini njegovi poeni na susretu.

Hjuston je igrao bez Rasela Vestbruka, ali to im nije predstavljalo nikakav problem. Njihovo najjače oruže jeste šut za tri poena i upravo su tako uspeli da poraze Sakramento Kingse, kada su sredinom drugog perioda napravili seriju 14:0.

Otkako su uspeli da naprave tu seriju i da povedu, Roketsi više nisu imali zaostatak, a kada se odigrala treća četvrtina imali su prednost od velikih 22 poena i bilo je kristalno jasno da se Sakramento neće vratiti u meč.
Do kraja je Hjuston samo "odrađivao posao" i zabeležio vrlo ubedljivu pobedu 129:112. Uspeli su da limitiraju Sakramento na ukupno 35 poena u drugoj i trećoj četvrtini, što je bilo i ključno u ovoj pobedi.

Ostin Rivers je uspeo da nadomesti izostanak Rasela Vestbruka i upisao 41 poen, dok je Džejms Harden postigao 32, Ben Meklemor je imao 20, a Robert Kovington 13 postignutih poena.

Na drugoj strani je Dieron Foks imao 26 poena, Badi Hild 16, Bogdanović 13, koliko i Džefris, a Džabari Parker je postigao 12, dok je Nemanja Bjelica imao samo tri postignuta poena.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: