Majstor Nikola Jokić – tripl-dabl u dramatičnoj pobedi posle produžetka!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su posle produžetka Oklahomu Siti Tander – 121:113.

Izvor: PT

Ponedeljak, 03.08.2020.

21:27

Majstor Nikola Jokić – tripl-dabl u dramatičnoj pobedi posle produžetka!
Photo by Kim Klement-Pool/Getty Images

Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu utakmicu i bio je jedan od najzaslužnijih što su Nagetsi uspeli da se vrate iz minusa i posle toga slome protivnika.

Centar iz Sombora briljirao je u produžetku i sa nekoliko uzastopnih poena doneo ključnu prednost ekipi iz Kolorada.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je sjajni Majkl Porter junior sa 37 poena i 11 skokova.

Utakmica je otvorena u slabom ritmu, te nismo gledali preterano atraktivnu košarku. Jokić je od prvih pet šuteva pogodio samo jedan i ubrzo je otišao na "lađenje".

Nagetsima je više odgovarala ovakva igra i posle prve četvrtine imali su pola koša prednosti, 23:22. Utakmicu je sjajno otvorio Majkl Porter junior i u istom ritmu nastavio je tokom 2/4.

Jedino što je bilo za pohvalu u igri ekipe iz Kolorada je upravo talentovani krilni košarkaš. Pogađao je iz skoro svih pozicija i na poluvremenu je imao 20 poena i devet skokova.

Nagetsi su u jednom trenutku u drugoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, ali se Tander vratio i na poluvreme otišao sa vođstvom – 50:51. Jokić je posle prvog perioda igre imao 7 (2/7) poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U nastavku utakmice dobili smo mnogo motivisanijeg Jokića. Srpski košarkaš je počeo da pogađa, Denver nije dozvolio protivniku da napravi seriju u trećoj četvrtini i gledali smo tesnu utakmicu sve do kraja.

Nagetsi su bili pred porazom jer su na tri minuta do kraja gubili sa sedam poena. Ipak, predvođeni Morisom i Jokićem uspeli su da istope prednost i dođu do pozicije za pobedu. U poslednjem napadu loptu je dobio Denijels i promašio, te se ušlo u produžetak.

Tamo je stvari u svoje ruke uzeo srpski košarkaš i sa šest uzastopnih poena slomio otpor Tandera.

Utakmicu između Nagetsa i Tandera mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: