Sprema se NBA liga kakvu nikada niste videli

NBA liga sprovela je istraživanje među svih 30 generalnih menadžera o tome kako bi trebalo da izgleda sezona.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2020.

18:58

Sprema se NBA liga kakvu nikada niste videli
Photo by Elsa/Getty Images

Sezona najjače lige sveta trenutno je suspendovana, ali se očekuje da se ona u nekom trenutku nastavi, u Diznilendu u Orlandu.

Novinar Atletika Šems Čaranija otkrio je kako je izgledalo istraživanje, to jest o kojim stavkama su GM-ovi glasali.

1. Liga odmah prelazi u plej-of, sa tradicionalnih 16 ekipa (8 Zapad + 8 Istok), a računale bi se pozicije od dana suspenzije sezone, 12. marta.

2. "Plej-of plus" opcija, kojom bi bio dozvoljen ulazak većeg broja ekipa, ili kroz sistem turnira kako bi se odredili nosioci u plej-ofu, ili da se prva runda plej-ofa zameni grupnom fazom.

Čaranija je naveo da su generalni menadžeri birali da li bi u slučaju odabira "plej-of plus" opcije bili za to da se plej-of produži na 18, 20, 22 ili 24 ekipe.

Takođe se pričalo da li bi se u slučaju ove opcije igrao turnir samo za osmu poziciju plej-ofa, da li i za sedmu, kao i svim ostalim mogućim scenarijima koji mogu da se dese.

Istraživanje je obuhvatili to i da li GM-ovi smatraju da bi trebalo da se uopšte odigraju utakmice regularnog dela sezone, kao i to koliko pripremnih utakmica bi trebalo da se odigra pre nego što sezona počne u bilo kakvom vidu.

Ovakav vid komunikacije sa timovima biće samo savet komesaru Adamu Silveru koji će na kraju doneti konačnu odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: