"Laž, laž, laž – 90 odsto stvari iz 'Poslednjeg plesa' je s***e"

Horas Grant, nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa, nije saglasan sa mnogim stvarima iz dokumentarca "Poslednji ples" koji se bavi karijerom Majkla Džordana.

Izvor: PT

Sreda, 20.05.2020.

09:05

Jonathan Daniel/ALLSPORT

Grant i Džordan nikada nisu bili u dobrim odnosima, a najviše zbog toga što Horas nije želeo da ćuti na Em Džejeve opaske.

U dokumentarcu je ponovo rečeno kako je Grant bio jedan od izvora koji je otkrio šta se dešavalo u svlačionici Čikago Bulsa u knjizi Sema Smita – "Džordanova pravila".

"Laž, laž, laž... Ako Džordan ima problema sa mnom, hajde da to rešimo kao muškarci. Pričajmo o tome ili možemo drugačije. Opet priča laži kako sam ja bio izvor koji je otkrio detalje u knjizi. Sem (Smit) i ja smo uvek bili dobri prijatelji, i dalje smo. Ali ono što se dešava u svlačionici, to nikada ne bih pričao nekome da objavi. Sem je bio novinar, rečeno je da je imao dva izvora dok je pisao knjigu. Zašto je onda Džordan samo mene okrivio?", rekao je Grant, a prenosi "ESPN".

Nekadašnji član zlatne generacije Čikaga dodaje da kada je neko protiv Džordana, da će onda Em Džej uraditi sve kako bi ga uništio.

"Dokazao je da je kivan na mene tokom samoprozovanog dokumentarca. Kada kažete nešto o njemu, on će vas odmah iseći, pokušaće da vam uništi ličnost".

Grant kaže i kako je dokumentarac s***e.

"Mogu da kažem da je bio zabavan, ali svi mi, koji smo mu bili saigrači tokom tog perioda, znamo da je 90 odsto stvari s***e. Kada kažem to mislim na realnost. Nije bilo baš tako, dosta stvari što je Em Džej izgovorio saigračima, mnogi su mu vraćali istom merom. Ali sve je to bilo na neki način editovano u dokumentarcu, ako uopšte može tako da se nazove".

Horas je nastavio da priča o odnosu Džordana i saigrača.

"Osećao je da može da dominira, ali svaki put kada bi krenuo na mene, ja bih mu uzvratio. Ali momci poput Vila Perdjua, Stiva Kera, tih mlađih momaka, bilo je srceparajuće gledati kako se odnosi prema njima. Čovek koji je lider tima da se tako ponaša... Razumem ja trening, morate da gurate jedni druge do limita, ali zvati ih pogrdnim imenima, za to nikada nisam bio".

Grant se prisetio čuvene rečenice Džordana koji je rekao u avionu da se ne dâ hrana Grantu jer je odigrao lošu utakmicu.

"Da, istina je da je rekao: 'Za njega nema hrana jer je igrao loše'. Međutim, odmah sam mu odgovorio. Rekao sam mu nešto što sada ne želim da ponavljam. Svako ko me poznaje zna kakav sam i kakvo sam odrastanje imao. Niko na ovom svetu mi ne može reći da ne mogu da jedem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: