Šta bi bilo sa Melom da nije bilo Darka?

Karmelo Entoni zaboravio je ko je Darko Miličić, ali ne i ono što mu je Srbin "oduzeo".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2020.

07:56

Šta bi bilo sa Melom da nije bilo Darka?
Photo by: Brian Bahr/Getty Images

Miličić je na čuvenom draftu 2003. izabran od strane Detroit Pistonsa kao drugi pik, upravo ispred Entonija, velike koledž zvezde i NCAA šampiona.

Iako je prošlo 17 godina, ljubitelji košarke se i dalje pitaju kako bi izgledala istorija NBA lige da su se Pistonsi odlučili ipak za Mela pre Srbina.

"Ne znam, možda bih imao dva, tri prstena", prokomentarisao je Entoni takav scenario u ćaskanju sa Dvejnom Vejdom.

Entoni je završio u Denveru gde je postao najbolji strelac NBA lige i desetostruki Ol-star, dok je sa SAD tri puta osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

Prosečno je u NBA karijeri beležio 23,6 poena uz 6,5 skokova i 2,9 asistencija po utakmici. Ali ostao je "samo" to – jedan od najboljih "košgetera" NBA u 21. veku.

Igrao je još za Njujork Nikse, Oklahoma Siti Tander, Hjuston Rokitsa, a sada je u Portland Trejlnlejzersima, ali nikad nije osvojio NBA titulu.

S druge strane, Miličić je igrao u proseku 4,7 minuta po meču i kao ruki osvojio NBA titulu sa Pistonsima, koji su u to vreme bili jedan od najdominantnijih timova lige.

Na 468 NBA nastupa zabeležio je prosečan učinak od 6 poena, 4,2 skokova i 1,3 blokada po utakmici, a osim Pistonsa igrao je još za Orlando Medžik, Memfis Grizlise, Njujork Nikse, Minsota Timbervulvse i jednu utakmicu za Boston Seltikse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: