Kako je Jokić došao u Denver? Odigrao je najgori meč

Generalni menadžer Denver Nagetsa Arturas Karnišovas "otkrio" je Nikolu Jokića još dok je nosio dres Mege.

Izvor: MS

Nedelja, 29.03.2020.

13:33

Kako je Jokić došao u Denver? Odigrao je najgori meč
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Legendarni Litvanac bio je oduševljen inteligencijom i talentom srpskog centra iz mlađih dana, zbog čega mu nije bilo teško da dolazi u Srbiju da ga na delu vidi.

Bio je uveren da će Jokić imati veliki uticaj u NBA ligi i nije pogrešio, nakon što su ga Nagetsi 2014. godine birali kao 41. pika na NBA draftu.

"Imali smo prava na Nikolu kada je postao MVP ABA lige, ali je bila briga da li će ga neko uzeti od evropskih klubova. On je samo hteo dugoročni ugovor", priseća se Karnišovas.

Imali smo puno sreće, naglasio je funkcioner Nagetsa.

"Evropski velikani su došli da gledaju jedan njegov meč, a on je pružio najgoru partiju u sezoni. To nam je pomoglo da dobijemo Nikolu".

Karnišovas ističe da je, zajedno sa Jokićem, bio veoma uzbuđen što je na kraju potpisao za Denver.

"Oduševljen sam sa njim, isto kao i njegovom porodicom. Od početka se brine o njemu, pravi su tim. Sviđa mi se što voli puno svoju porodicu", zaključio je on

Ostalo je istorija – Jokić je postao tripl-dabl "mašina", prva zvezda Nagetsa i najbolji centar NBA lige, a učestvovao je i na Ol-staru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: