Kingsi slavili u Memfisu: Dabl-dabl Bjelice, očajno šutersko veče Bogdanovića

Sakramento Kingsi ostvarili su 25. pobedu u sezoni.

Izvor:

Subota, 29.02.2020.

08:10

Kingsi slavili u Memfisu: Dabl-dabl Bjelice, očajno šutersko veče Bogdanovića
Photo by Christian Petersen/Getty Images

"Kraljevi" su savladali Memfis Grizlise na gostovanju rezultatom 104:101.

Sakramento je sada stigao na samo tri pobede zaostatka od osmoplasiranog Memfisa i mesta koje vodi u plej-of.

Počelo je loše za Kingse. Raspoloženi su bili Grizlisi i ubacili su 30 poena u prvoj četvrtini, naspram 21 gostujuće ekipe i posle prvih 12 minuta imali su +9.

Usledio je odgovor Kingsa, koji su odigrali odličnu odbranu i spustili su Memfis na samo 17 postignutih poena. Istakli su se Džajls, Hild i Barns, pa su Kingsi preokrenuli i na veliki odmor otišli sa tri poena prednosti.

Nastavili su u istom ritmu u trećoj deonici, povećavali su prednost i posle trojke Bjelice došli su do najvećih +11. Grizlisi su do kraja četvrtine uspeli da smanje na minus šest.

Dieron Foks i Bejzmor bili su najraspoloženiji u četvrtoj četvrtini, održavali su vođstvo svoje ekipe, ali su Džekson i Melton spustili na minus četiri pred poslednji minut.

Foks je poentirao za +6, a zatim je Morent mini serijom 4:0 u poslednjih desetak sekundi uneo neizvesnost i bilo je samo +1 za Kingse.

Fauliran je Badi Hild, koji je pogodio oba slobodna bacanja za +3 i Memfis nije uspeo da uvede meč makar u produžetak. Nemanja Bjelica ubacio je 13 poena (3/7 za dva, 2/8 za tri, 1/2 slobodna bacanja), uz 11 skokova, za novi dabl-dabl. Imao je i dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Bogdan Bogdanović imao je loše šutersko veče. Ubacio je samo pet poena (0/2 za dva, 1/7 za tri, 2/2) slobodna bacanja, na šta je dodao osam skokova i četiri asistecnije.

Dieron Foks bio je najefikasniji sa 25 poena, četiri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte. Pratili su ga Heri Džajls sa 16 i Badi Hild sa 14 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Dilon Bruks sa 32 poena, Dža Morent sa 20 poena i 11 asistencija i Jonas Valančunas sa 13 poena i čak 25 skokova.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: