Meloun: Nije samo Nikola promašivao

Trener košarkaša Denvera Majkl Meloun smatra da su Lejkersi zasluženo slavili u "Pepsi centru".

Izvor: Z.K.

Sreda, 04.12.2019.

07:55

Meloun: Nije samo Nikola promašivao
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Nagetsi su izgubili sa 105:95, ovo im je bio peti poraz u sezoni, a Meloun kaže da je njegov tim u potpunosti zakazao prilikom puta.

Nikola Jokić je utakmicu završio sa 13 poena i osam asistencija, ali i pet izgubljenih lopti, dakle više nego što je šuteva pogodio (4/12).

Na pitanje šta Nikola Jokić treba da radi da bi se vratio na stari nivo, Meloun je rekao da srpski igrač nije jedini koji ne pogađa koliko bi trebalo.

"Treba da šutira, imao je 4/12 iz polja. Postigao je 13 poena uz osam asistencija, imao pet skokova, ali Nikola nije jedini koji nije pogađao večeras. Razlog zašto smo 18. napad lige je što smo u šutu za tri poena i sa linije za slobodna bacanja ispod proseka. Bilo je mnogo promašaja da bi se meč priveo kako treba kraju, ali tu smo gde smo", kaže Meloun.

Generalno, šut je problematičan, ali Meloun smatra da problem nije psihološke prirode.

"Mučili smo se sa šutem. Pokušavamo da što više šutiramo, ne mislim da to išta što ima veze na mentalnom nivou. Večeras smo imali šut za tri 6/29, nadam se da ćemo naći način da pogađamo više".

"Momci su se trudili, borili koliko su mogli, ali očigledno je da moramo bolje. Moramo da imamo što je više slobodnih bacanja, to je nešto na čemu moram da radim sa momcima", dodao je trener Nagetsa.

On je dodao da ne želi da traži bilo kakva opravdanja za neuspeh.

"Lejkersi imaju sjajan tim. Pokušavali smo sa prodorima, sa agresivnom igrom, da napadamo, ali smo se mučili da finiširamo akcije. Stvorili smo dosta puta otvoren šut za tri, nismo pogađali. Nema nikakvih moralnih pobeda, niko neće otići odavde i reći, 'hej, igrali smo sa Lejkersima, oni su veoma jaki'. Oni su došli i pobedili nas, jednostavno, moramo da budemo bolji", zaključio je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: