Netsima malo 15 poena prednosti, Lejkersi jači od hrabrih Sansa

Košarkaši Jute Džez savladali su Bruklin Netse rezultatom 119:114, dok su Los Anđeles Lejkersi sa 123:115 porazili Finiks Sanse.

Izvor: SN

Sreda, 13.11.2019.

09:15

Netsima malo 15 poena prednosti, Lejkersi jači od hrabrih Sansa
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Još jedno uzbudljivo NBA veče nalazi se iza nas.

Možda i najzanimljivije je bilo u Solt Lejk Sitiju, gde je Juta Džez dočekala Bruklin Netse i uspela da ostvari pobedu posle velikog preokreta, jer je gubila tokom skoro čitavog susreta.

Netsi imaju veoma interesantan sastav, a pogotovo je nezgodna njihova bekovska linija koju predvodi tandem Kajri Irving – Spenser Dinvidi. Upravo je Dinvidi inicirao seriju krajem prve četvrtine u kojoj je Bruklin postigao 35 poena.

Juta je preko Konlija i Mičela slala svoj odgovor, ali se probudio i Kajri Irving i sa 11 poena u ovom delu meča pokazao da su Netsi došli po trijumf, pošto su gosti iz Njujorka imali prednost od 15 poena na poluvremenu.

Već početkom trećeg kvartala Donovan Mičel i Bojan Bogdanović vraćaju Jutu na samo posed razlike, potom Irving i Dinvidi vraćaju Bruklin na 9 razlike, da bi se Mičel "razgoropadio" i uz pomoć Džefa Grina vratio prendost svom timu.

Sredinom poslednjeg perioda, utakmica se lomila. Igralo se koš za koš, da bi Konli u penal završnici stavio tačku na meč i doneo Juti 8. pobedu u šampionatu. Los Anđeles Lejkersi su ponovo odigrali jako dobar meč i upisali novu pobedu u sezoni, ovoga puta nad ekipom Finiks Sansa koja je možda i najprijatnije iznenađenje u ligi.

Do novog trijumfa nosili su ih Entoni Dejvis i Lebron Džejms, koji su ovoga puta imali pomoć Kajla Kuzme. Sansima nije pomogla ni fenomenalna partija Rikija Rubija, koji je meč završio sa 21 poenom i 10 asistencija.

Lejkersi su bili bolji tokom gotovo čitavog susreta, a veliku dramu smo mogli da gledamo u 4. četvrtini. Kuzma, Hauard i Dejvis su pogodili svoje šuteve za 109:102, da bi Finiks odgovorio preko Šarića, Rubija i Bejnsa i za tren oka Finiks je vodio sa 110:109.

Igralo se koš za koš do kraja, da bi u penal završnici Entoni Dejvis i potvrdio pobedu "Jezeraša". On je bio i najefikasniji sa 24 poena, 12 skokova i 4 asistencije, Kuzma je imao 23 i 4 skoka, dok je Lebron Džejms ubacio 19 uz 11 asistencija i 7 skokova.

Na drugoj strani, pored pomenutog dabl-dabla Rikija Rubija, 21 poen, 3 skoka i 9 asistencija zabeležio je Devin Buker, a Eron Bejns imao je 20 uz 6 skokova, dok je Dario Šarić postigao 2 poena manje. Čikago Bulsi su se u "Junajted Centru" odužili Njujork Niksima za poraz u njihovom prvom susretu ove sezone, pošto su "na krilima" Kobija Vajta i Zeka Levina upisali trijumf rezultatom 120:102.

U prvoj četvrtini su Niksi igrali veoma dobro i posle trojke Džulijusa Rendla ušli u poslednji minut sa 6 opena prednosti, da bi Kris Dan i Kobi Vajt inicirali seriju 14:0 i Bulsi prisvajaju prvi kvartal 30:22.

Gledali smo veoma efikasnu drugu četvrtinu u kojoj su Niksi uspeli da blago smanje prednost Bulsa, da bi sredinom treće četvrtine i preuzeli prednost. Bulsi se potom bude i u poslednji period ulazimo sa nerešenim rezultatom, 85:85.

Fantastični Kobi Vajt je pogodio čak šest trojki u četvrtoj četvrtini i faktički je sam srušio Njujork Nikse koji nisu imali odgovor na njegovu "rafalnu" paljbu, a on je susret završio kao najefikasniji pojedinac sa 27 poena, a Zek Levin je postigao 25.

U Njujorku, Markus Moris je imao 22 poena, kandidat za rukija godine Ar Džej Beret je imao 21, uz 6 skokova i 9 asistencija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: