Kantera iznervirao Džejms i poručio: Sloboda nije besplatna

Enes Kanter, NBA košarkaš koji se godinama bori za slobodu ljudi, napisao je na Tviteru da "sloboda nije besplatna".

Izvor: PT

Utorak, 15.10.2019.

17:37

Kantera iznervirao Džejms i poručio: Sloboda nije besplatna
Photo by Elsa/Getty Images

Lebron Džejms je malo pre toga izjavio kako generalni menadžer Hjuston Roketsa Daril Mori nije znao o čemu priča kada je stao na stranu naroda u Hongkongu.

Pisali smo dosta o situaciji između Kine i NBA, zemlja sa najviše ljudi na svetu ukinula je brojne sponzorske ugovore zbog onoga što je uradio Mori i najjača liga na svetu se suočava sa velikim gubicima.

Džejms, koji se prvi bori za slobodu u SAD, ovoga puta nije želeo mnogo da komentariše jer zna da bi njegov brend snosio velike posledice, s obzirom da je Kina najveće tržište.

Sa druge strane, Enes Kanter nema problem da uvek bude dosledan svog stava i prilično ga je iznerviralo to što je rekao Džejms.

"Nisam video ili pričao sa porodicom pet godina. Otac mi je bio u zatvoru. Moja braća i sestre ne mogu da nađu posao. Oduzeli su mi pasoš. Međunarodni nalog za hapšenje. Moja porodica ne može da napusti zemlju. Svakodnevno dobijam pretnje smrću. Napadali su me i maltretirali. Pokušali su da me kidnapuju u Indoneziji", napisao je Kanter na Tviteru i dodao velikim slovima:

"Sloboda nije besplatna".

Podsećamo, Kanter godinama unazad kritikuje predsednika Turske Redžipa Tajip Erdogana i zbog toga njegova porodica, ali i on snose velike posledice, koje je i naveo u tvitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: