"Bogdanović je više od polovine svoje NBA karijere proveo na pogrešnoj poziciji"

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je više od polovine svoje NBA karijere igrao na pogrešnoj poziciji.

Izvor: SV

Petak, 16.08.2019.

10:05

Photo by Christian Petersen/Getty Images

U analizi lokalnog portala iz Sakramenta se navodi da je 27-godišnji košarkaš u svoje dve NBA sezone 57 odsto vremena proveo na poziciji krilnog igrača.


"Bogdan je bio u podređenom položaju u odnosu na direktne konkurente i visinski i težinski. On je uvek bio u jasnoj hendikep situaciji
", navodi se.

Kao primer je uzet duel Kingsa i Seltiksa, u kom je Bogdanović morao da motri na Džejsona Tejtuma.

"Tejtum ga je mučio tokom cele utakmice, primoravao ga je da brani njegovu igru leđima iz koje je često išao na šut iz skoka unazad. Ako ta opcija ne bi prošla onda bi jednostavno iznosio loptu na obruč. Bogdan je znao da će Tejtum koristiti svoje prednosti, u situacijama se nameštao na odbranu od igre leđima, ali je Tejtum umeo da se samo okrene oko njega i napadne obruč. Na taj način je primoravao Bogdanovića da razmišlja samo o jednoj stvari, samo o jednom načinu odbrane", dodaje se.

U analizi se ističe da takve situacije ne bi trebalo da se dešavaju u sledećoj sezoni.

"I dalje postoji šansa da Bogdan bude primoran da nastupa kao krilni igrač, ali će ga potpuno adaptiranje Herisona Barnsa na filozofiju igre Kingsa i dovođenje veterana Trevora Arize osloboditi velikog dela posla na radnom mestu koje mu nije prirodno", ističe se.

Podseća se i da su Kingsi u prošlu NBA sezonu ušli sa nedovoljno dobrim tandemom krilnih igrača, Džastinom Džeksonom i Trojem Vilijamsom, pa je "trojku" uz Bogdanovića morao da pokriva i Iman Šampert, koji je to uspešno radio u prvom delu sezone, ali je potom njegova forma opala, pa je napustio klub i prešao u Hjuston Roketse.

Napomenimo i da je Bogdanović u svoje prve dve NBA sezone prosečno beležio nešto manje od 13 poena uz tri skoka i 3,5 asistencija, a često je preuzimao i ulogu plejmejkera, pošto Dieron Foks nije imao adekvatnu zamenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: