Nadrealni Nikola Jokić oborio rekord franšize star 36 godina VIDEO

Srpski košarkaš Nikola Jokić ušao je u istoriju svojih Denver Nagetsa nadrealno dobrom partijom u plej-ofu.

Izvor: LN

Petak, 26.04.2019.

08:05

Nadrealni Nikola Jokić oborio rekord franšize star 36 godina VIDEO
AP Photo/Eric Gay

Jokićev Denver nije uspeo da izbaci San Antonio Sparse iz plej-ofa, pošto je doživeo poraz u Teksasu rezultatom 120:103.

Srpski centar postigao je 43 poena (19-30 iz igre, 2-6 za tri), uz 12 skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom.

Nikola je bio ubedljivo najdominantniji igrač na terenu i sa 43 poena oborio je rekord franšize Denvera po broju postignutih poena u jednom meču plej-ofa. On je prestigao Aleksa Ingliša, koji je postigao 42 poena u plej-ofu 1983. protiv Finiksa, pre 36 godina.

Taj rekord je izjednačio Karmelo Entoni 2010. u prvoj rundi doigravanja protiv Jute, a sada će u još jednoj kategoriji u istoriji Nagetsa stajati ime Nikole Jokića.

Jokić je tek četvrti igrač u istoriji plej-ofa koji je imao ovakvu statistiku, posle Čarlsa Barklija, Oskara Robertsona i Medžika Džonsona, a prvi koji je ikada došao do iste uz i tri ukradene lopte.

Koliki značaj Nikola ima na ovu ekipu video se krajem treće i početkom četvrte četvrtine. On je izašao kada su Nagetsi imali tri poena zaostatka, a vratio se čitavih četiri minuta kasnije, kada su Nagetsi imali 13 poena zaostatka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: