Barkli podržao Kokoškova: Nije fer VIDEO

Čarls Barkli, legendarni NBA košarkaš, stao je iza srpskog trenera Igora Kokoškova, koji je u utorak dobio otkaz od Finiksa Sansa.

Izvor: PT

Sreda, 24.04.2019.

16:30

Barkli podržao Kokoškova: Nije fer VIDEO
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Kokoškov je prošle sezone postao tek prvi trener u istoriji NBA koji je dobio posao šefa stručnog štaba, a da je rođen van Severne Amerike.

Srpski stručnjak je tako ispisao nove stranice najjače lige na svetu, ali je posle samo jedne takmičarske godine dobio otkaz.

Mnogi su osudili potez vlasnika Roberta Sarvera, a među njima je i legendarni Barkli.

"Otpustiti trenera posle jedne godine nije fer. Imaju veoma mlad tim, veliki broj povreda, ne znam kakav bi Igor trener postao, ali mislim da ne treba otpuštati trenera posle jedne godine. To nije pošteno", rekao je Barkli.

Pored Barklija, Kokoškova su podržali i nekadašnji NBA košarkaš Met Barns, Ričard Džeferson, kao i mnogi novinari poput Marka Štajna, Džordana Šulca...

Koliko su Sansi disfunkcionalna franšiza govori podatak da će Igorov zamenik biti šesti trener u poslednjih šest godina. Devin Buker, prva zvezda ekipe, svake sezone imao je drugog trenera...

Finiks je sezonu završio sa učinkom od 19 pobeda i 63 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: