Milvoki počistio Detroit, prva pobeda Baksa u seriji od 2001.

Košarkaši Milvoki Baksa dobili su i četvrti meč u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije. Oni su kao gosti slavili sa 127:104.

Izvor: Z.K.

Utorak, 23.04.2019.

08:25

Milvoki počistio Detroit, prva pobeda Baksa u seriji od 2001.
Photo by Duane Burleson/Getty Images

Tako su došli do ekspresnih 4:0 i pobede u seriji nad Pistonsima, što im je prva serijska pobeda u doigravanju od 2001. godine.

Treba reći da su u protekla četiri susreta pokazali da su definitivno bolji i zreliji tim od Detroita koji nije uspeo da dobije nijedan meč i time borbu učini makar malo zanimljivijom.

Detroit je dobro počeo utakmicu, dobio je prve dve četvrtine i na odmor otišao sa prednošću od šest poena (62:56), mađutim, Baksi su u nastavku zaigrali znatno bolje i konkretnije i uspeli su da naprave preokret.

Do velike pobede vodio ih je sjajni Janis Adetokumbo koji je meč završio sa 41 poenom uz devet skokovam tri asistencije, jednom ukradenom loptom i četiri blokade.

Kris Midlton je postigao 18 poena, Erik Bledso 16 uz tri skoka i pet asistencija, a Nikola Mirotić je za nepunih 20 minuta na parketu imao ukupan učinak od 12 poena i tri skoka.

Kod Detroita, Redži Džekson je bio najefikasniji sa 26 poena, uz tri skoka, sedam asistencija i jednom ukradenom loptom, dok je Blejk Grifin postigao 22 poena uz pet skokova i šest asistencija.

Andre Dramond je imao dabl-dabl učinak od 15 poena, 12 skokova i tri asistencije.

Janis Adetokumbo se prisetio kako je ranijih sezona bilo teško Baksima. Kaže da je napredak ekipe evidentan.

"Sećam se naše prve plej-of serije 2015. Čikago, poslednja šesta utakmica, pobedili su nas sa 50 i nešto poena razlike. Ali gde smo bili tada, a gde smo sada, to je zaista bio neverovatan put", priznao je Adetokumbo.

Milvoki će u polufinalnoj seriji plej-ofa na Istoku igrati protiv Bostona, koji ih je prošle godine izbacio u plej-of seriji u sedam utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: