Harden sve promašio, Roketsima i treći meč

Košarkaši Hjuston Roketsa savladali su Jutu Džez sa 104:101 u Solt Lejk Sitiju i poveli sa 3:0 u seriji.

Izvor: SN

Nedelja, 21.04.2019.

08:26

Harden sve promašio, Roketsima i treći meč
Photo by Gene Sweeney Jr./Getty Images

Hjuston Roketsi su uprkos užasnoj šuterskoj večeri Džejmsa Hardena savladali Jutu na njihovom parketu sa 104:101 i tako došli do treće pobede u prvoj rundi plej of serije Zapadne konferencije.

Džejms Harden je šutirao 3 od 20 iz igre, sa linije slobodnih bacanja je doduše bio mnogo bolji, promašivši samo dva bacanja od ukupno 16 i utakmicu završio kao najefikasniji u redovima Roketsa sa 22 poena. Pored Hardena, dvocifreni su bili Kris Pol, Pi Džej Taker, Erik Gordon, Klint Kapela i Ostin Rivers.

Njegovi poeni u "klaču" došli su sa linije za tri poena (jedna od dve ubačene trojke) i dva slobodna bacanja na 42 sekunde do kraja meča, pa je Donovan Mičel ubacio svoja bacanja, da bi Harden promašio novu trojku i Pi Džej Taker hvata ofanzivni skok, biva fauliran i stavlja tačku na utakmicu broj tri.

Džezere će ovaj poraz itekako peći, pošto su vodili tokom čitavog meča, najvećom razlikom od osam poena doduše, ali su izabranici Majka D'Antonija u četvrtoj četvrtini, "dodali gas".

Njihov predvodnik je ponovo bio popularni "Spajda", Donovan Mičel, koji je meč završio sa 34 poena, a sledio ga je Fejvors sa 13, odnosno evropski tandem – Gober, Rubio sa po 10 postignutih poena.

"Uglavnom se sve svodi na to ko će biti srčaniji i ko će na kraju isterati svoje, moraš da igraš čvrsto i da ides pravo na protivnika", rekao je Majk D'Antoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: