Pistonsima ne pomaže ni Grifin, Baksi lako do 3-0

Košarkaši Milvoki Baksa i u trećem meču plej of serije pobedili su Detroit Pistonse rezultatom 119:103 i imaju šansu da u narednom meču završe seriju.

Izvor: SN

Nedelja, 21.04.2019.

07:59

Pistonsima ne pomaže ni Grifin, Baksi lako do 3-0
Photo by Duane Burleson/Getty Images

Milvoki Baksi su preporođeni dolaskom Majka Badenholzera na mesto prvog trenera, a u subotu uveče su napravili prvi veliki korak u plej of seriji, pošto su nakon ubedljive pobede nad Detroitom stigli na korak od prolaska u narednu fazu i to onako kako to ekipe najviše vole – "metlom".

"Ovo je nešto na čemu smo radili čitave godine. Igramo kao tim i uzimamo ono što nam protivnik da, nije sve u Janisu iako je on veliki igrač. Imamo veliki broj igrača koji znaju da igraju i Janis ume da prepozna momenat u kom će im prepustiti uzde", poručio je Majk Badenholzer.

Janis Adetokumbo, prva zvezda Milvokija, ubacio je 14 poena i uhvatio 10 skokova, a odlične role imali su MIdlton, Bledso, Lopez, Iljasova i Mirotić i svaki od pomenutih igrača je bio dvocifren.

Najbolji igrač Detroita, Blejk Grifin, vratio se u sastav nakon povrede kolena i odmah je ubacio 27 poena, sedam skokova i šest asistencija, pritom se njegov defanzivni učinak itekako osetio, iako rezultat i ne govori baš tako.

Njegov saigrač, Andre Dramond, ušao je u problem s faulovima i pored toga je zabeležio dabl dabl učinak sa 12 poena i 12 skokova, a i pored toga je promašio prvih osam od ukupno devet pokušaja.

"Mislim da je Andre promašio neke zicere i da ga je to uznemirilo. Ipak, pronašao je način da to ispravi odličnom igrom u odbrani, ali on i dalje uči kako treba da se nosi sa pritiskom plej ofa", rekao je trener Pistonsa, Dvejn Kejsi.

Baksi nisu pobedili u prve tri utakmice u seriji pune 33 godine, poslednji put se to dogodilo 1986. godine, kada je Milvoki takođe u prvoj rundi eliminisao Nju Džerzi Netse, dok je Detroit zabeležio i 13. uzastopni poraz u doigravanjima i ukoliko budu izgubili i u četvrtom meču, postaće rekorderi NBA lige u ovom ne baš pozitivnom segmentu.

Utakmica broj četiri, na programu je u noći između ponedeljka i utorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: