Tripl-dabl Dončića, Novicki "za petama" Džordanu! VIDEO

Slovenački košarkaš Luka Dončić ponovo je dominirao, tokom večeri u kojoj je njegov saigrač Dirk Novicki ispisao istoriju.

Izvor: LN

Utorak, 19.03.2019.

09:00

Tripl-dabl Dončića, Novicki
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Novicki i Dončić su predstavljali Dalas, koji je poražen na domaćem parketu od Nju Orleans Pelikansa sa 129:125, posle produžetka.

Talentovani 20-godišnji Slovenac imao je još jedno blistavo veče i na kraju završio sa petim tripl-dablom u sezoni koji je činilo 29 poena (10/26), 13 skokova i deset asistencija.

Ipak, Dončićev uspeh ostao je u senci svemogućen Dirka Novickiog, koji je ispisao istoriju. Novicki je na večnoj listi strelaca prestigao legendarno Vilta Čembrlena i preuzeo šestu poziciju na listi strelaca, sa 31.424 poena.

Novicki je poene kojima je prestigao Vilta postigao svojim dobro poznatim fejd-avejem, a sada se ispred njega, na petoj poziciji, nalazi Majkl Džordan sa oko 800 poena više.

Što se tiče utakmice, Dalas je upropastio dobijen meč. Oni su na 10 sekundi do kraja imali četiri poena prednosti, ali su samo pet sekundi kasnije, posle trojke Pejtona i izgubljene lopte Hardaveja, gubili!

Na sreću po Mavse, Dončić je na dve sekunde do kraja iznudio slobodna bacanja za pobedu, ali promašio jedno, pa se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta domaćinu nije bilo spasa. Pelikansi su se brzo "odlepili" i prednost koju su stekli i sačuvali do isteka vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: