Jokić bez pardona protiv Dalasa za 40. pobedu Nagetsa

Nikola Jokić je zabeležio još jednu odličnu partiju u pobedi Denvera u Dalasu od 114:104.

Izvor: Z.k.

Subota, 23.02.2019.

08:32

Jokić bez pardona protiv Dalasa za 40. pobedu Nagetsa
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Srpski košarkaš je za nešto više od 30 minuta igre postigao 40.dabl-dabl u sezoni od 19 poena i 13 skokova, a tome je dodao i osam asistencija.

Malo je nedostajalo za novi tripl-dabl, ali svejedno, Jokić je bio najubedljiviji u timu Nagetsa koji su ostvarili 40. pobedu u sezoni i treću uzastopno. U početku su ga nervirale sudije, zaradio je tri lične greške, (dve u napadu plus tehnička), ali je svie kasnije bilo u redu.

Čak sedmorica košarkaša Denvera imali su dvocifren učinak na meču u Teksasu u kojem na terenu nije bilo reprezentativca Slovenije Luke Dončića, koji je prema rečima trenera Rika Karlajla povredio desni skočni zglob.

Očigledno je da Karlajl nije želeo da rizikuje sa Dončićem, čija povreda nije ozbiljnije prirode, tako da je izostao očekivani balkanski dvoboj između njega i Nikole Jokića.

Osim srpskog košaraša, odličan je bio i Pol Milsap sa 17 poena i 13 skokova uz dve asistencije, dok je dabl-dablk učinak imao i Mejson Plamli, 12 poena, 13 skokova i dve asistencije.

Ajzea Tomas polako hvata formu, postigao je 16 poena uz tri skoka i dve asistencije, Malik Bizli je postigao 13, Džamal Marej 12, a Vil Barton 10 poena. U timu Dalasa, Džejlin Branson je postigao 22 poena, Dvajt Pauel 20, a Dorijan Finik-Smit i Tim hardavej Džunior po 13 poena.

Na poluvremenu je bio poen prednosti za Denver (52:51), da bi odluka o tome ko će slaviti bila doneta u trećoj četvrtini koju su Nagetsi dobili ubedljivo sa čak 16 poena razlike (39:23).

Dalas je uspeo da smanji razliku u poslednjoj četvrtini, ali nedovoljno da bi sprečio goste da ostvare još jednu značajnu pobedu.

"Imamo dugu klupu. Od nedavno je tu je Ajzea Tomas, to nas je samo dodatno ojačalo", izjavio je po završetku meča Pol Milsap.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: