Voriorsi oduševljeni Bogdanovim Kingsima: Biće nam rivali uskoro

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa očekuju da im Sakramento Kingsi budu konkurenti u borbi za titulu u skorijoj budućnosti.

Izvor: A: Kovaèeviæ

Petak, 22.02.2019.

15:45

Voriorsi oduševljeni Bogdanovim Kingsima: Biće nam rivali uskoro
Foto: Tanjug/AP Photo/Ben Margo

"Ratnici" su protekle noći uz dosta problema pobedili "Kraljeve" 125:123, za četvrti trijumf u međusobnim duelima ove sezone.

"Ovo je četvrta utakmica koju smo zaslužili da izgubimo od njih. Ali smo se snašli na kraju. Nekad ne možeš da pobediš timskom igrom, nekad moraš da igraš uličnu košarku, znate o čemu pričam? Mislim da su sada oba tima to radila", rekao je krilni igrač Drejmond Grin.

Voriorsi su u četiri pobede nad Kingsima slavili sa ukupno samo 12 poena razlike, što je treća najmanja razlika kod "čišćenja" u istoriji NBA lige.

"Oni su dobar tim. Borbeni, mladi, verovatno najbrži tim u istoriji NBA. Nikad ne odustaju, imaju mnogo mladih talenata i sve to sklapaju", kaže višestruki šampion, "U jednom trenutku ćemo biti zajedno u plej-ofu. Možda ne ove godine, ali će se dogoditi vrlo brzo. Uz dužno poštovanje sada nam nisu rival, ali će se i to dogoditi vrlo brzo. Rade prokleto dobar posao".

"Posle svakog meča protiv ovih momaka sam potpuno isrcpljen. Odem kući mrtav. Nadam se da ih nećemo videti u plej-ofu", istakao je Grin.
Foto: Tanjug/AP Photo/Ben Margo
Isto razmišlja i Kevin Durent.

"Sviđa mi se kako su brzi. Šutiraju mnogo trojki. Badi Hild postaje zastrašujući šuter. Osećaš da ga ne smeš ostaviti samog, da će pogoditi svaki šut. Marin Begli ima atleticizam, svi njihovi mladi igrači su puni energije. Vili Koli-Stajn i Heri Džajls. Nedostaje im samo iskustva po mom mišljenju. Mislim da će uskoro biti jedan od timova na koje će morati da se računa", rekao je Durent.

Iz redova Voriorsa cele sezone stižu pohvale na račun ekipe Kingsa."Volim njihov tim i kako igraju. Rekao sam to i pre meča, svaki duel s njima je pun energije i predivne košarke. Teško ih je čuvati. Vrše veliki pritisak, pa ko zna šta će vremenom da se dogodi. Mnogo dobrih timova se bori za plej-of, ali su oni odlični", rekao je trener Voriorsa Stiv Ker. Najbolji igrač "ratnika" Stef Kari vidi dosta sličnosti ove ekipe Kingsa sa Voriorsima od pre deset godina kada je on tek došao u NBA.

"Svi ostali stiču iskustvo protiv najboljih ekipa. Za nas su to bili Lejkersi. U mojoj ruki godini su bili šampioni protiv kojih smo želeli da igramo svaki meč. I uvek smo igrali najbolje što možemo, ali nikad nije bilo dovoljno. Sada kada sam s druge strane, razumem da izvlačimo najbolje iz ostalih, očajnički žele da nas pobede, ali srećom to se ne dešava često. Ali sam bio s njihove strane i znam kako se osećaj
u", rekao je Kari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: