Novi tandem tornjeva – Nurkić i Kanter VIDEO

Iako se stil igre u NBA ligi značajno promenio u odnosu na ranije decenije, i sada glavnu reč vode najbolji šutera, još uvek ima prostora za kvalitetne centre.

Izvor: AK

Petak, 22.02.2019.

10:45

Novi tandem tornjeva – Nurkić i Kanter VIDEO
Foto: Getty Images

Ne samo to, i dalje je moguće graditi igru na centarskim tandemima, a jedan od najvećih potencijala u tom segmentu igre sada imaju Portland Trejlblejzersi.

Dolaskom Enes Kantera tim iz Oregona je dobio jednu od boljih centarskih linija u ligi jer se priključio domimantnom Jufusu Nurkiću.

Šta može tandem Nurkić-Kanter videli smo protekle noći u ubedljivoj pobedi Portlanda u Bruklinu 113:99, gde su učinili da se nimalo ne oseti užasno šutersko veče Demijena Lilarda (5/21).

Nurkić je postigao 27 poena uz 12 skokova, a Kanter ga je pratio sa 18 poena uz 9 uhvaćenih lopti i samo jednim promašajem iz igre.

"Očigledno, naša dvojica visokih igrača su vrlo dominantni u reketu",
rekao je trener Blejzersa Teri Stots, s čim se složio i bek Si Džej Mekalum, "Promeniće donamiku igre mnogim timovima, način na koji nas čuvaju".

Kanter je prošle nedelje potpisao za Blejzerse kao slobodan igrač, nakon što je okončao saradnju sa Niksima, i u povretku u Njujork promašio samo jedan od devet šuteva iz igre, i to pokušaj za tri poena.

"Prošlo je ja mislim skoro dva meseca od poslednje pobede"
, rekao je Kanter, koji je uglavnom bio rezerva tokom serije Niksa od 18 poraza.

S druge strane, Nurkić je obeležio noć monstruoznim zakucavanjem između dvojice igrača Netsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: