Dončić 0-8 za tri, Vestbruk i Džordž nadjačali Lilarda i Mekaluma

Košarkaši Dalas Meveriksa prekinuli su seriju poraza i savladali Los Anđeles Kliperse koji se nalaze u veoma lošoj formi.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

06:00

Dončić 0-8 za tri, Vestbruk i Džordž nadjačali Lilarda i Mekaluma
Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero

Dalas je posle četiri neuspeha slavio sa 106:98, nanevši Klipersi šesti poraz u prethodnih sedam utakmica.

Najzaslužniji za ovakav ishod bio je Herison Barns sa 20 poena, dok je odličnu partiju protiv bivšeg kluba odigrao Diandre Džordan – 13 poena, 16 skokova, 4 asistencije, 4 blokade i jedna ukradena lopta.

Po 17 poena dodali su Denis Smit Džunior i Luka Dončić, koji je imao 7 skokova, 6 asistencija i po ukradenu loptu i rampu. Međutim, slovenački košarkaš nije imao šutersko veče, iz igre je šutirao 5-15 i promašio je svih osam pokušaja za tri poena.

To nije mnogo smetalo domaćinu jer su gosti bili slabi u napadu. Najefikasniji je bio Patrik Beverli sa 16 poena i 9 uhvaćenih lopti, dok su po 15 poena dodali Ejveri Bredli i Lu Vilijams.

Srpski reprezentativci Miloš Teodosić i Boban Marjanović ponovo nisu igrali.

Klipersi su ostali osmi na Zapadu (25-22), a Meveriksi 13. sa negativnim skorom (21-26). Oklahoma je u zanimljivom derbiju Zapada, na krilima dve najveće zvezde, slavila protiv Portlanda rezultatom 123:114.

Najefikasniji kod Tandera bio je Pol Džordž koji igra neverovatnu sezonu – meč je završio sa 36 poena (10-21 iz igre), uz 8 skokova i 4 asistencije, dok je Rasel Vestbruk upisao tripl-dabl. On je postigao 29 poena, uhvatio 10 lopti i podelio 14 dodavanja.

Trejl Blejzersi su nekako uspevali da pariraju, ali nisu mogli više jer su imali samo trojicu raspoloženih igrača. Predvodio ih je Demijan Lilard sa 34 poena, 5 skokova i 8 asistencija, a tri poena manje ubacio je Mekolum. Jusuf Nurkić je kompletirao snažan dabl-dabl sa 22 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Oklahoma je zadržala treću poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 29 pobeda i 18 poraza, dok je Portland mesto ispod sa učinkom 29-20. U poslednjoj utakmici programa Minesota Timbervulvsi su bez problema izašli na kraj sa Finiksom – 118:91.

Ekipa Sansa, koju vodi srpski trener Igor Kokoškov, doživela je peti uzastopni poraz i druga je najgora u ligi sa skorom 11-38. Jedini lošiji tim jeste Klivlend koji ima dve pobede manje i jedan poraz više.

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: