Jokić prestigao legendarnog Karima: "Mene to ne zanima"

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, u pobedi svoje ekipe ostvario je novi tripl-dabl. Ali, njega to ne zanima.

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2019.

08:38

Jokić prestigao legendarnog Karima:
AP Photo/David Zalubowski

Jokić je partijom protiv Klivlenda zabeležio 22. tripl-dabl u karijeri čime je prestigao legendarnog Karima Abdul-Džabara po broji tripl-dablova u karijeri, te je ispred njega na listi centara (igrača viših od 213cm) sada samo Vilt Čembrlen sa 78.

Centar Nagetsa postigao je 19 poena (8-12 iz igre, 2-6 za tri poena), uz 12 asistencija i 11 skokova i još jednom oduševio publiku u "Pepsi centru".

Nikola je prestigao Džabara na listi centara, a u generalnom plasmanu po broju tripl-dablova je na 17. mestu. Svih vremena. Ipak, njega to ne zanima.

Kada mu je posle utakmcie saopšteno kakav je uspeh ostvario, on je jednostavno odgovorio: "Mene to ne zanima".

"Neverovatno je koliko Jokića iskreno ne zanimaju bilo kakvi lični uspesi. On je, istinski, podređen timu", napisao je jedan od lokalnih novinara koji prati Nagetse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: