Lejkersi nemoćni protiv nezaustavljivog Hardena

Košarkaši Hjuston Roketsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse na svom parketu rezultatom 138:134, posle produžetka.

Izvor: LN

Nedelja, 20.01.2019.

08:11

Lejkersi nemoćni protiv nezaustavljivog Hardena
AP Photo/Eric Christian Smith

Roketsi, koji su oslabljeni usled brojnih povreda, još jednom su uspeli da izvuku pobedu, pre svega zahvaljujući prvoj zvezdi ekipe Džejmsu Hardenu.

Harden, prošlogodišnji MVP, je utakmicu završio sa 48 poena (14/30 iz igre), osam skokova i šest asistencija, a bio je i ključan u preokretu koji je njegov tim napravio krajem regularnog dela utakmice.

Lejkersi su bili nadomak treće pobede u nizu i na 40 sekundi do kraja imali su velikih šest poena prednosti. Osam sekundi kasnije Harden je već poentirao nestvarnim šutem za tri poena o tablu, Hjuston je izborio još jedan napad, kada je isti igrač dva puta bio precizan sa linije penala, ali su Roketsi i dalje gubili, pola koša.

Ivica Zubac je pogodio oba penala, a ostalo je nepunih pet sekundi. Lopta je došla do Erika Gordona, koji je uspeo da izbori produžetak koji samo 40 sekundi ranije manje-više niko nije očekivao.

U dodatnih pet minuta Roketsi su bili dosta bolji, povučeni energijom sa završetka utakmice, pa su i dalje na "krilima" Gordona i Hardena zabeležili novi trijumf.

Pored Hardena, istakli su se još i Gordon sa 30 poena, Džejms Enis sa 18, te Džerald Grin sa 17 kod Hjustona, kao i Kajl Kuzma sa 32, Brendon Ingram sa 21 i Ivica Zubac sa 17 poena i sedam skokova kod Lejkersa. Boston Seltiksi su imali mnogo više problema nego što je to bilo očekivano da savladaju Atlanta Hokse na gostovanju. Oni su to ipak učinili, 113:105.

Tim Breda Stivensa je tokom treće četvrtine imao i dvocifreni deficit, ali je krajem iste i početkom četvrte uspeo da uhvati priključak, te na kraju meč mirno privede kraju.

Boston je do pobede predvodio Kajri Irving sa 32 poena, dok je 19 imao Džejson Tejtum. U Atlanti najbolji je bio kevin Huerter sa 18, a pratili su ga Trej Jang sa 16 i Aleks Len i Džon Kolins sa po 15 poena.

Toronto je uništio Memfis na domaćem parketu uprkos tome što nije igrao Kavaj Lenard. Reptrosi su slavili 119:90.

Najveći deo posla ekipa iz Kanade odradila je u trećoj četvrtini, koju je rešila u svoju korist rezultatom 45:14.

Najefikasniji bio je Deni Grin sa 24 poena, a treba pohvaliti i Serža Ibaku koji je imao 18, te Paskala Siakama koji je dodao 17 poena. Na drugoj strani najbolji je bio ruki Džeren Džekson sa 16 poena i devet skokova.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: