Maloun: Nikola je MVP kandidat

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, igra fenomenalno u poslednjih nekoliko utakmica i prema rečima trenera Majka Malouna spada među kandidate za MVP.

Izvor: PT

Sreda, 19.12.2018.

16:56

Maloun: Nikola je MVP kandidat
Foto: Getty Images

Nagrada za najkorisnijeg igrača sezone u NBA verovatno je najprestižnija u košarkaškom svetu i Nikola svojim partijama potvrđuje da spada u društvo tih košarkaša.

Nagetsi su dosta oslabljeni jer zbog povreda ne igraju Geri Heris, Vil Barton i Pol Milsap – košarkaši iz startne postave Nagetsa.

"Bez tri redovna igrača iz startne postave Nikola svima u NBA dokazuje da je kandidat za MVP. Ne radi se samo o statistici. On to pokazuje svake noći u različitim situacijama. Zato je poseban igrač i zato volimo što je u Denveru", rekao je Maloun posle utakmice.

U poslednje četiri utakmice Nagetsi igraju bez pomenutih igrača, a Jokić u tom periodu ima prosek od 27 poena, 13 skokova i šest asistencija.

Denver u decembru ima skor od šest pobeda i dva poraza, a centar franšize iz Kolorada beleži prosečno 23 poena, 11,8 skokova i osam asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: