Meloun: Zbog Nikole ćemo pobediti mnogo utakmica

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun nastavio je da hvali Nikolu Jokića zbog igara Srbina ove sezone.

Izvor: AK

Ponedeljak, 17.12.2018.

10:25

Meloun: Zbog Nikole ćemo pobediti mnogo utakmica
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Jokić je protekle noći postigao 26 poena uz 9 skokova, 4 asistencije i 2 ukadene lopte u pobedi Denvera nad liderom cele lige Torontom 95:86.

"Nikola radi ono što bi i trebalo da radi – on je naš glavni igrač. Posvećeni smo mu, verujemo mu, on je budućnost ovog tima. Bez obzira da li imamo povređenih igrača ili ceo tim na raspolaganju, očekujemo dosta od Nikole. Sa Gerijem, Vilom i Polom van tima vidite da je, kao i prošle sezone, Nikola istupio i doprineo pobedi na mnogo različitih načina – odbranom, skokovima, poenima, asistencijama", rekao je Meloun.

Jokić je odličan od starta sezone, ali je posebno impresivan u decembru tokom kog prosečno beleži 21,7 poena uz 11 skokova, 8,6 asistencija i 1,9 ukradenih lopti po meču.

Nemanja Bjelica je specijalno motivisan kada igra protiv dojučerašnjeg kluba Minesota, dva puta ove sezone je blistao, i dva puta su Kraljevi slavili. Večeras gostuju u Mineapolisu, a kvota na dvojku je čak 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Minesota Sakramento. "Kada zakuca me iznenadi, kada blokira se iznenadi", našalio se Meloun, "Pogledajte prošlu utakmicu. Bio je u duelu sa Polom Džordžom i udvojili su ga. Bacio je bez gledanja pas preko ramena Hunaču Ernangomesu na obruč. Većina momaka ne bi ni videla Huanča. Ali je činjenica da on ima takvu viziju i on stvarno želi tako da odigra. Više uživa u tome nego u postizanju koševa. On je "paklen" igra, biće samo bolji i bolji. Kao što uvek kažem zahvalan sam što smo mu dali ugovor koji je dobio jer će nam pomoći da dobijemo mnogo utakmica".

Denver je sa 20-9 lider Zapadne konferencije sa pobedom više od šampiona liga Golden Stejt Voriorsa. Nisu predvodili konferenciju od decembra 1984. godine.

"Ovo je vrlo, vrlo važna pobeda. Pobediti Toronto dva puta u sezoni je ogromna stvar, za ovako mlad tim kao što je naš. Kada uspemo da se branimo na ovom nivou koji su sada pokazali, to nam omogućava da trčimo i dobro postavljamo napad. Mislim da vidimo u ligi sa najviše utakmica u kojima smo ostavili protivnike ispod 100 poena. Trinaest puta. U današnje vreme kada se u NBA menjaju pravila zbog napada, mislim da je to velika stvar",
istakao je trener Denvera.

Nagetsi u sledećem meču dočekuju Dalas Meverikse, u kojem će tražiti 11. pobedu u poslednjih 13 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: