Džejms "diše za vratom" Jokiću FOTO

Nikola Jokić, srpski košarkaš, nalazi se na ubedljivom prvom mestu napredne statističke kategorije "TPA", prenosi "NBA Math".

Izvor: PT

Utorak, 20.11.2018.

17:30

Džejms
Foto: Getty Images

"Total points added" je statistika koja se deli na ofanzivni (OPA) i defanzivni (DPS) učinak košarkaša na sto odigranih poseda.

Kada saberete poene iz "offensive points added" i "defensive points saved" dobija se TPA i srpski košarkaša posle 17 odigranih utakmica ubedljivo vodi sa 104,73 poena.

Koliko Nikola dominira u napredno-statističkim kategorijama govori podatak da je samo najbolji košarkaša današnjice Lebron Džejms blizu njega sa 99,53 poena.

Treći na ovoj listi je Entoni Dejvis čiji je "ukupni poenterski učinak" 88,9, sledi Kajri Irving sa 83,8, odnosno Janis Adetokumbo sa 77,93, Demijal Lilard sa 76,1 i Kemba Voker sa 74,17 poena.

Iako je Jokić u vrhu skoro svih naprednih kolona, Nagetsi nisu u stanju da to i materijaliziju, pošto posle 17 odigranih mečeva imaju skor 10/7.

Denver je furiozno krenuo, imali su odličan skor na početku, međutim u poslednje vreme igraju promenljivo. Jokić je lider ove ekipe, ali prema ovim podacima čini se da bi Nagetsi morali još više da koriste svog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: