Trener Kingsa na udaru – kome smeta Bjeličina minutaža?

Sakramento Kingsi mogli bi da smene trenera Dejva Jergera, prenosi "Jahu Sports" (Yahoo Sports).

Izvor: AK

Nedelja, 18.11.2018.

14:40

Trener Kingsa na udaru – kome smeta Bjeličina minutaža?
Foto: Getty images

Čelnici Kingsa su navodno nezadovoljno što Jerger zapostavlja mlade igrače zbog pobeda.

Prioritet Kingsa su razvoj tima za budućnost, a važan faktor u tom cilju je ovogodišnji drugi pik sa drafta Marvin Begli.

I dok čelnici kluba žele da talentovano jezgro koje pored Beglija čine još Dieron Foks, Heri Džajls i Skal Labisije igraju više, Jerger forsira veterane, posebno u ključnim trenucima meča.

Jedan od igrača koji im je "trn u oku" je srpski košarkaš Nemanja Bjelica, koji ima 30 godina, a proteklog leta je potpisao trogodišnji ugovor nakon što je postao višak u Minesoti.

Bjelica kao starter prosečno beleži 11,9 poena uz prosek od 50% šuta za tri poena dok dobija oko 25 minuta po meču. S druge strane Begli, koji nijednom nije počeo meč u startnoj petorci, za 22 minuta po utakmici ima prosek od 11,6 poena i 5,5 skokova te 50% iz igre i 41% za tri.

Statistički gledano, njegov prosek da igra 36 minuta po meču bi bio 18,7 poena i 8,9 skokova po utakmici. U petak je igrao samo minut više od Troja Vilijamsa koji je potpisao privremeni ugovor, dok je u nedelju za 27 minuta postigao 16 poena uz osam uhvaćenih lopti.

"Dejv ima našu puno podršku i poverenje. Nastavljamo zajednički rad na razvoju i kompletiranju mladog jezgra",
saopštio je GM Kingsa Vlade Divac.

Ipak, neimenovani izvor "Jahua" ističe da u klubu raste zabrinutost i da se od Jergera traži veća minutaža za Beglija, koji je navodno pred početak sezona bio planiran za startno krilo, ali je Jerger tu ulogu poverio Bjelici.

Jerger je peti trener Kingsa u poslednjih šest godina, zamenio je Džordža Karla 2016, a ugovor mu važi još samo sledeće sezone.

Kingsi su prošle sezone bili jedan od najgorih timova u ligi, a trenutno su 12. na Zapadu sa skorom 8-8, koji su pokvarili zbog tri poraza u poslednja četiri meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: