GSW ubacio 149 poena, 92 za poluvreme – Klej sa 14 trojki oborio rekord Karija

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson imao je nestvarnu noć između ponedeljka i utorka i ponovo zasenio NBA ligu.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

08:53

GSW ubacio 149 poena, 92 za poluvreme – Klej sa 14 trojki oborio rekord Karija
Foto: Tanjug/AP Photo/Kamil Krzaczynski

Tompson, koji je u prošlosti umeo da "poludi" i zatrpa koš rivala, potvrdio je zašto je jedan od najboljih šutera današnjice.

On je u pobedi Golden Stejta nad Čikagom sa nerealnih 149:124 postigao 52 poena za samo 27 minuta provedenih na parketu, od kojih je 36 ubacio u prvom poluvremenu.

Kako to vole američki novinari da kažu, njemu se "zapalila ruka" i pre petnaestominutne pauze je već na svom kontu imao 10 ubačenih šuteva za tri poena (takođe rekord lige), da bi do kraja susreta stigao do 14 i na taj način oborio rekord saigrača Stefena Karija koji je ubacio 13 pre dve godine.

"Pomešana su mi osećanja, u većem delu se osećam odlično. Ne bih ovo mogao da uradim bez svojih saigrača. Videli ste u trećoj četvrtini da su me forsirali i ‘hranili’ loptama. Imam sreće da igram sa njima i ovo mi je bilo potrebno. Nisam dobro šutirao u uvodnim utakmicama, ali sam znao da će u jednom trenutku doći ‘velika noć", rekao je Tompson. "Ratnici" su za poluvreme postigli 92 poena, što je drugi najbolji učinak u istoriji najjače lige sveta, posle podviga Finiksa iz 1990. godine – tada su Sansi postigli 107 poena protiv Denvera, a na kraju slavili sa 173:143.

Tompson, koji je od početka sezone imao uspešnost 5-36 za tri, sada je pogodio 14 od 24 pokušaja.

"Promašio sam nekoliko trojki koje nisam smeo, imam šavove na glavi, malo sam umoran. Zahvalan sam i još me drži adrenalin. Ovakve večeri se ne dešavaju često i uživaću što više mogu", dodao je.

Njega je pratio Kari sa 23 poena, 8 skokova i 5 asistencija, ali kada je video da je saigraču krenulo, nije on šutirao trojke kako ume. Pokušao je samo četiri puta i postigao dva koša.

"To je lepota našeg tima – imamo dvojicu možda i najboljih poentera u istoriji košarke Stefena Karija i Kevina Durenta, imamo ‘četvorku’ Drejmonda Grina koji igra kao plejmejker. Novi momak Dejmijan Džouns je sjajan ispod obruča. Igramo tako da, ko god je raspoložen, daćemo mu loptu".

Mekini je upisao dabl-dabl sa 19 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Kuk stao na 16. Kod Čikaga po 21 poen postigli su Zek Lavin i Blekini.

Ekipa Stiva Kera drži prvo mesto na Zapadu sa sedam pobeda i samo jednim porazom, dok je Čikago 13. na Istoku sa skorom 2-5.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: