Lonzo Bol – gori šuter od Dvajta i Šeka

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lonzo Bol imao je lošu šutersku sezonu, ali je se linije slobodnih bacanja prevazišao neke od najgorih izvođača.

Izvor: LN

Petak, 19.10.2018.

19:10

Lonzo Bol – gori šuter od Dvajta i Šeka
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Lonzo je sezone 2017/18 sa linije penala pogađao u 45,1 odsto slučajeva, što ga je svrstalo među najgore izvođače u ligi.

Zanimljivo je to da istorijski loši izvođači slobodnih bacanja Dvajt Hauard i Šakil O'Nil, koji su dominirali u mnogim drugim kategorijama, maltene nikada nisu bilo toliko očajne "penaldžije" kao Bol.

Dvajt Hauard u svojoj karijeri nikada nije šutirao 45,1 posto ili slabije, dok je Šek to "uspeo" samo jedanput, sezone 2006/07 (42 posto).

Što se tiče ukupnog procenta u karijeri, Dvajt za sada ima 57 posto, dok je Šek završio na 53.

Istina je da je Lonzo jako malo bio na liniji penala i šutnuo samo 71 bacanje, ali i uprkos tome procenat američkog plejmejkera je sablasan.

Bol je u prvom meču nove sezone protiv Portlanda pogodio oba slobodna bacanja koja je uputio ka košu, ali je imao loše šutersko veče (2/7 iz igre).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: