Kreće NBA – Voriorsi apsolutni favoriti, Jokić među MVP kandidatima

Odavno jedan tim nije toliko suvereno važio za favorita u NBA lige kao Golden Stejt Voriorsi uoči nove sezone.

Izvor: AK

Utorak, 16.10.2018.

17:20

Kreće NBA – Voriorsi apsolutni favoriti, Jokić među MVP kandidatima
Foto: Getty images

NBA se vraća u noći između utorka i srede derbijem Istoka između Boston Seltiksa i Filadelfija 76ersa od 2.00 časa ujutru po našem vremenu, dok je već u drugom meču večeri na programu prvi spektakl sezone, Golden Stejt Voriors – Oklahoma Siti Tander od 4.30.

Tako ćemo već prvog dana sezone videti zašto su kladionice toliko uverene u novu titulu Voriorsa, pa je primera radi prestižni "Viljem Hil" na trijumf "Ratnika" stavio kvotu 1,53.

Drugo mesto dele verovatno jedina dva tima koja imaju kolike-tolike šanse da pariraju Voriorsima, Boston Seltiksi i Hjuston Rokitsi sa kvotom 7. Možda malo i pretenciozno na četvrtom mestu su Los Anđeles Lejkersi koji sa Lebronom Džejmsom imaju kvotu 11.

Slede Siksersi sa 15, Toronto Reptorsi sa 17, Tander sa 29 i opet možda malo previše optimistično San Antonio Sparsi sa 41.

"Viljem Hil" kao potpune autsajdere vidi sedam timova – Hokse, Netse, Bulse, Grizlise, Medžik, Sanse i Kingse na koje je najveća kvota – 501.

Britanska kladionica prognozira da će se u plej-of iz Zapada plasirati – Voriorsi, Rokitsi, Tander, Džez, Lejkersi, Nagetsi, Pelikansi i Sparsi, a sa Istoka – Seltiksi, Reptorsi, Siksersi, Pejsersi, Baksi, Vizardsi, Hit i Pistonsi.

Luka Dončić je na "Viljem Hilu" favorit za priznanje najboljeg rukija sezone sa kvotom 3,5, ispred prvog pika sa ovogodišnjeg drafta, centra Finiksa Deandrea Ejtona (4).

Što se tiče trke za MVP sezone, prvo mesto dele Entoni Dejvis i Lebron Džejms sa kvotom 5, a blizu su Janis Adetokumbo i Džejms Harden sa kvotom 5,5.

Među kandidatima "Viljem Hil" vidi i jednog Srbina – Nikolu Jokića koji je 15. favorit sa kvotom 67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: