Kjuban platio deset miliona zbog seksualnog zlostavljanja u Dalasu

Vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban donirao je deset miliona dolara ženskim centrima i grupama protiv nasilja u porodici.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 20.09.2018.

16:45

Kjuban platio deset miliona zbog seksualnog zlostavljanja u Dalasu
Getty Images

On se na taj potez odlučio nakon pisanja da je u organizaciji Maveriksa bilo seksualnog zlostavljanja.

U njega nije bio uključen direktno Kjuban, ali jesu njegovi bivši i sadašnji zaposleni, a Mark nije dovoljno pažnje posvetio tome.

Istraga je sprovedena nakon izveštaja Sports Ilustrejteda iz februara o mizoginiji i seksualnom zlostavljanju. Učestvovali su Terdema Useri, bivši predsednik i izvršni direktor, Kris Hajd, koji je bio zadužen za prodaju karata.

Za nasilje u porodici se teretio Erl Snid, nekadašnji izveštač Mavsa. Bilo u celosti, ili delimično, svi su negirali navode. Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da je Kjuban u krajnjoj liniji odgovoran za radnu kulturu svojih zaposlenih, a vlasnik Mavsa je uputio izvinjenje.

Izvinjavam se svim ženama koje su bile zlostavljane. Žao mi je, jednostavno nisam video, žao mi je što nisam prepoznao to", rekao je Kjuban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: