Stiv Neš: Dončić je kao iz snova

Dvostruki MVP NBA lige, bivši košarkaš Stiv Neš, rekao je za mladog Slovenca Luku Dončića da je kandidat kao iz snova.

Izvor: LN

Ponedeljak, 18.06.2018.

21:45

Stiv Neš: Dončić je kao iz snova
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Dončić 21. juna izlazi na NBA draft, a prema mnogima naći će se barem u pet najviših odabira, dok mu je do nedavno bilo predviđano i prvo mesto.

Mladi slovenački plejmejker mogao bi da se nađe u istoj ekipi u kojoj se Stiv Neš ostvario, a to su Finiks Sansi koje vodi srpski stručnjak Igor Kokoškov.

"Mislim da je Luka kandidat iz snova. Dovoljno je visok i mobilan za modernu košarku i može da čuva više pozicija. Ima potrebne veštine, pobednički mentalitet i vođstvo u sebi", rekao je Neš za "Yahoo Sports".

Sam Dončić je rekao da bi stilom igre mogao da se poredi sa Nešom, ali da bi dostigao njegov nivo mora još mnogo, mnogo da radi.

"Vidim u sebi da želim da budem kao Stiv Neš. Ali, čoveče, da bih bio kao on moram još mnogo da radim. Ja volim kada činim saigrače boljim, a znam da je Neš bio taj tip igrača. Drugačije je kada me poredite sa jednim takvim NBA igračem jer je on bio na izuzetno velikom nivou", rekao je Dončić.

Da li će Dončić završiti u Sansima, ili će epitet prvog pika poneti ipak Deandre Ejton, ostaje da sačekamo i vidimo na draftu, kao i to da li će Dončić ikada dostići nivo Stiva Neša.

Bilo kako bilo, pred Slovencem su velike stvari, a dostizanje nivoa velikana kao što je Neš je sigurno moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: