Paklen ritam – Jokić i Denver pred "ispitom zrelosti"

Denver Nagetsi trenutno se nalaze van plej-ofa i u narednih 13 utakmica videćemo da li franšiza iz Kolorada ima snage da bude među osam najboljih na Zapadu.

Izvor: PT

Subota, 17.03.2018.

17:10

Paklen ritam – Jokić i Denver pred
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Ekipa Majka Malouna zaostaje samo pobedu za San Antonijom i Jutom, a daleko nisu ni Nju Orleans (6), Minesota (5) i Oklahoma Siti (4) i Portland (3).

Posle 69 odigranih utakmica Nagetsi imaju skor od 38 pobeda i 30 poraza, i narednih sedam mečeva pokazaće nam da li ova mlada ekipa može da dođe do postsezone.

Pročitajte još Bliži se plej-of: "Fear the beard", karte dele i Srbi

Zašto narednih sedam utakmica? Veoma je lako, Denver tokom sezone ne briljira na gostovanjima, a upravo ih očekuje sedam mečeva zaredom koje će odigrati na strani.

18.3. Memfis – Denver
20.3. Majami – Denver
22.3 Čikago – Denver
24.3. Vašington – Denver
27.3 Filadelfija – Denver
28.3 Toronto – Denver
31.3 Oklahoma – Denver

Od ovih sedam utakmica samo su Memfis i Čikago bez šanse za plej-of, dok su sve ostale ekipe skoro pa sigurni učesnici završnog dela lige. Ukoliko Nagetsi prežive ovaj period i izađu sa pozitivnim skorom imaće čemu da se nadaju u borbi za postsezonu i na neki način će položiti "ispit zrelosti".

Denver posle toga ima tri utakmice kod kuće (Milvoki, Indijana, Minesota), potom gostuju Klipersima, dočekuju Portland i poslednji meč ligaškog dela igraju u Minesoti.
Photo by Harry How/Getty Images
Kada je reč o Los Anđeles Klipersima za koje igraju Miloš Teodosić i Boban Marjanović, kod njih je situacija takođe teška, pošto zauzimaju deseto mesto sa skorom 37/31.

Njihov raspored do kraja ligaškog dela je sledeći:
19.3. Klipersi – Portland
21.3. Minesota – Klipersi
22.3 Milvoki – Klipersi
24.3. Indijana – Klipersi
26.3. Toronto – Klipersi
28.3. Klipersi – Milvoki
29.3. Finiks – Klipersi
31.3. Portland – Klipersi
1.4. Klipersi – Indijana
4.4. Klipersi – San Antonio
6.4. Juta – Klipersi
7.4. Klipersi – Denver
10.4. Klipersi – Nju Orleans
12.4. Klipersi – Lejkersi

Uočićete da ekipa Doka Riversa ima "paklen" raspored do kraja i da se sastaju sa sve plej-of ekipama, osim Finiksa i Lejkersa.
Photo by Harry How/Getty Images
Minesota našeg Nemanje Bjelice ima najviše šanse od prethodno dva navedena kluba. Iako oslabljeni Vulvsi se nalaze u odličnoj formi i zauzimaju peto mesto sa 40/29.

Ekipa Toma Tibodoa ima dosta povoljniji raspored i evo kako on izgleda:
18.3. San Antonio – Minesota
19.3. Minesota – Hjuston
21.3. Minesota – Klipersi
24.3. Njujork – Minesota
27.3. Minesota – Memfis
29.3. Minesota – Atlanta
31.3. Dalas – Minesota
2.4. Minesota – Juta
6.4. Denver – Minesota
7.4. Lejkersi – Minesota
10.4. Minesota – Memfis
12.4. Minesota – Denver

Vulvsi imaju neke teške utakmice, ali mečevi za razliku od Klipersi imaju mnogo više mečeva sa ekipama koje se trude da u završnici godine izgube što više duela (Njujork, Memfis, Atlanta, Dalas...)
Photo by Gregory Shamus/Getty Images
Od ostalih timova koji se bore za plej-of, izdvaja se ekipa Jute koja ima relativno lak raspored do kraja marta, a onda u aprilu u mečevima sa Minesotom i Klipersima će se verovatno direktno boriti za učešće u postsezoni.

San Antonio nalazi se na tek osmoj poziciji, međutim ukoliko se Kavaj Lenard vrati uskoro na teren, Sparsi će gotovo sigurno biti učesnici doigravanja. Oni takođe imaju veoma težak raspored, ali još jednom, dosta će zavisiti od povratka Lenard na teren.

Nju Orleans Pelikansi, iako se nalaze na šesto mestu, mogli bi da ispadnu iz plej-ofa do kraja takmičarske godine i time se najviše nadaju ekipe ispod crte. Pelsi igraju iznad očekivanja od kad se Kazins se povredio, ali slede im teške utakmice i umor može da im bude najveći neprijatelj.

Portland je gotovo sigurno u plej-ofu pošto se nalaze u baš dobroj formi i izdvojili su od ove grupe, dok se i Oklahoma sa pet pobeda zaredom malo distancirala. Ipak, Tander još ništa nije osigurao i do kraja ligaškog dela i njih očekuje dosta teških gostovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: