Jokić dobio veliko priznanje od ESPN

Nikola Jokić spada među najtalentovanije igrače u NBA prenosi jedna od najpoznatijih medijskih kuća ESPN.

Izvor: PT

Četvrtak, 08.03.2018.

17:30

Jokić dobio veliko priznanje od ESPN
Photo by Abbie Parr/Getty Images

Centar Denvera skoro je napunio 23 godine i predstavlja budućnost najjače lige na svetu, a to misle i urednici ovog članka Bobi Marks, Kevin Pelton i Kris Hering.

Jokić zauzima peto mesto na listi igrača ispod 25 godina sa najvećim potencijalom i ispred njega su redom: Karl-Entoni Tauns, Džoel Embid, Entoni Dejvis i Janis Adetokumbo.

Kako navode u članku Jokić spada među retke centre u NBA ligi, s obzirom da je u stanju da sve radi na terenu, a i igra najveću ulogu u timu koji je rangiran kao šesti najbolji napad lige.

Uz to beleži šest asistencija u proseku, što je peti najbolji prosek u istoriji lige za igrače koji su visoki 208 centimetara ili više. Takođe, uspeo je da svojim partijama stavi Denver u poziciju da se bore za plej-of, a sve to u odsustvu Pola Milsapa.

Pored Jokića, na ovoj listi našla su se još dvojica igrača iz Denvera – Geri Heris i Džamar Mari, koji zauzimaju 11. odnosno 20. mesto.

Na prvo mestu liste nalazi se "Greek freak" Janis Adetokumbo, drugi je "Obrva" Entoni Dejvis, treće mesto zauzima Džoel Embid, dok je mesto ispred "Džokera" uzdanica Minesote Karl-Entoni Tauns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: