Buker rekorder u trojkama, Mičel "skinuo" Kartera za pobedu

Devin Buker iz Finiks Sansa i ruki Jute Džez Donovan Mičel obeležili su drugo veče NBA Ol-stara u Los Anđelesu.

Izvor: B92

Nedelja, 18.02.2018.

09:00

Buker rekorder u trojkama, Mičel
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Buker je pobedio u brzom šutiranju trojki i postavio novi rekord sa 28 pogodaka, dok je Mičel "iskopirao" zakucavanje Vinsa Kartera koje mu je donelo trijumf.

U takmičenju "Skills challenge" član Bruklina Spenser Dinvidi savladao je u finalu Laurija Markanena iz Čikaga i došao do trofeja.

Iako se očekivalo da takmičenje u šutiranju trojki donese spektakl, on je izostao u prvoj rundi – Pol Džordž je doživeo debakl sa samo 9 osvojenih poena, potom su ispadali Kajl Lauri i prošlogodišnji šampion Eron Gordon, da bi Klej Tompson u poslednjoj sekundi pogodio finale.

U borbu za trofej ušli su Buker, Tompson i Tobajas Heris, koji je otvorio finalnu seriju, ali je zbog loše serije na kraju bilo jasno da ne može do pehara. Na liniju je stao Buker i krenuo da "sipa", zaustavivši se na 28 od moguća 34 poena, što je novi rekord Ol-stara.

Šuter Golden Stejta je pokušao da mu parira, bilo je jasno da neće moći da ga stigne i "zlatna lopta" je otišla u Finiks. Takmičenje u zakucavanju podsetilo nas je na neka prošla vremena – Leri Nens džunior iskopirao je svog oca koji je slavio na prvom takmičenju ikada održano 1984. godine. On je dva puta bacio loptu od tablu, pre nego što je zakucao u obruč, ali od dobrog je u finalu bilo boljeg.

Donovan Mičel je "skinuo" pobedničko zakucavanje Vinsa Kartera iz 2000. godine i to u originalnom dresu Toronto Reptorsa koji je nosio Karter. Dinvidi se dobro pokazao pred navijačima u rodnom Los Anđelesu – prvo je izbacio Badija Hilda, pa i Džamala Mareja koji je važio za najvećeg favorita. Poslednja prepreka bio je sjajni Finac Lauri Markanen – igrač Bulsa je eliminisao Andrea Dramonda i Džoela Embida, ali nije uspeo da istu veštinu pokaže u finalu.

Dinvidi je odradio poligon bez greške, promašio je jedan šut za tri, ali Markanen je tek iz trećeg puta pogodio dodavanje, pa je već tu sve bilo rešeno.

Ol-star vikend biće zaključen utakmicom između timova koji su birali kapiteni Stefen Kari i Lebron Džejms, od 2 ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: