Majk Džejms: Od Zagreba i Atine do istorije u NBA

Mnogi Američki košarkaši posle završenih Univerziteta ne uspeju da pronađu angažman u NBA i tada im ne preostaje mnogo mogućnosti za početak karijere.

Izvor: B92

Nedelja, 17.12.2017.

15:15

Majk Džejms: Od Zagreba i Atine do istorije u NBA
Getty Images

Dosta njih se opredeli da ostane u Sjedinjenim Američkim Državama i igra u razvojnoj “Dži“ ligi, dok se veliki broj igrača odluči za put preko Atlantskog okeana i počinjanje karijere u nekim od evropskih klubova.

Mahom su to manji timovi jer oni ozbiljniji traže proverene košarkaše, a ne “decu“ koja tek moraju da se naviknu na novi stil igre.

Italijanski Palakanestro bio je i ostao pravo mesto za novajlije iz Amerike, međutim i u ostalim ligama to polako postaje trend.

To vidimo u primeru Partizana koji je pred počatak sezone dogovorio saradnju sa Najdželom Vilijams-Gosom – bivšim studentom Vašingtona i Gonzage, kojem je ovo prvi profesionalni angažman u karijeri.

Priča našeg heroja upravo je imala takav razvoj, pošto je posle igranja za Istočnu Arizonu i Lamar odlučio da dođe u Evropu jer u tom trenutku, 2012. godine, za njega nije bilo mesta u najjačoj ligi na svetu.

Kompletan tekst o sjajnoj priči Majka Džejmsa pročitajte u TEMI Petra Tadića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: