Nikola Jokić je najbolji defanzivac NBA lige

Za visoke igrače koji dolaze iz Evrope u NBA ligu najveći problem jeste navikavanje na bržu igru, pre svega u fazi odbrane.

Izvor:

Petak, 24.11.2017.

17:11

Nikola Jokić je najbolji defanzivac NBA lige
Getty images

Upravo taj faktor u velikoj meri utiče na njihove partije, broj minuta i poverenje koje dobijaju od trenera, odnosno saigrača.

Naš Nikola Jokić, najbolji igrač Denver Nagetsa, u neverovatnoj meri napredovao je u spomenutom segmentu – prošle sezone bio je tek na 34. mestu, dok je posle nešto više od mesec i po dana nove sezone na prvom!

Defanzivni realni plus-minus (DPRM) računa se tako što se – na namjmanje sto ofanzivnih poseda protivnika – meri uticaj igrača na defanzivu svoje ekipe.

Nikola posle 18 mečeva ima koeficijent 2,93, drugi je Hasan Vajtsajd, centar Majami Hita, sa 2,86, dok je treći Eron Bejns sa 2,74, iz Boston Seltiksa.

Slede centar FIladelfija 76ersa Džoel Embid (2,72), odnosno krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin (2,71).

Kompeltnu listu možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: