Kajrijevih 47 za 16. u nizu, sjajni Dejvis, Simons

Kajri Irvingovih 47 poena za 16. uzastopnu pobedu Boston Seltiksa, sjajni ruki Ben Simons i neverovatni Entoni Dejvis obeležili su noć u NBA ligi.

Izvor:

Utorak, 21.11.2017.

09:23

Kajrijevih 47 za 16. u nizu, sjajni Dejvis, Simons
Getty images

Malo je nedostajalo da Dalas Meveriksi prekinu niz Seltiksa, ali su gosti predvođeni fenomenalnim Kajrijem uspeli da se vrate i slave u produžetku – 110:102.

I Simons je nastavio sa odličnim partijama, a njegovih 27 poena i deset uhvaćenih lopti bilo je dovoljno da Filadelfija 76ersi savladaju Jutu Džez – 107:86.

S druge strane, Rasel Vestbruk zabeležio je peti tripl-dabl ove sezone, ali su Oklahoma Siti Tanderi ipak ispustili 16 poena viška protiv Nju Orleans Pelikansa, koje je predvodila 'Obrva' sa 36 poena i 15 skokova – 114:107.

I Klivlend Kavalirsi nastavili su da podižu formu pošto su bez većih problema slavili na gostovanju Pistonsima u Detroitu 116:88, što se ne može reći i za Los Anđeles Kliperse, koji su doživeli deveti poraz u nizu, ovoga puta od Niksa u Njujorku – 107:85.

U preostalim susretima, Viktor Oladipo i Bojan Bogdanović doneli su novi trijumf Indijana Pejsersima, protiv Orland Medžika u gostima 105:97, Portland Trejlblejzersi takođe su bil uspešni kao gosti protiv Grizlisa u Memfisu 100:92, San Antonio Sparsi su na svom parketu porazili Atlanta Hokse 96:85, dok su Vašingoton Vizardsi slavili u gostima protiv Milvoki Baksa – 99:88.

Prethodne noći imali smo prilike da gledamo i srpski derbi u najjačoj ligi sveta, u kom su Denver Nagetsi Nikole Jokića lako izašli na kraj sa Sakramento Kingsima Bogdana Bogdanovića, dok je Nemanja Bjelica bio na svom nivou u novom porazu Minesota Timbervulsa.
Getty images
Ekipa Breda Stivensa nastavila je svoju impozantnu seriju, a 'Uncle Drew' odigrao je individualno najbolju partiju od kada je stigao u Masačusets.

Kajri je imao 47 poena (13/15 za dva, 5/7 za tri), šest asistencija i tri skoka, a najbolje ga je pratio Džejlen Braun sa 22 poena i devet uhvaćenih lopti.

Džejson Tejtum, koji je pogodio za izjednačenje i produžetak, zabeležio je 15 poena i devet skokova, dok je Markus Smart imao 12 poena i osam proigravanja.

Kod domaćih je blistao Harison Barns sa 31 poenom (9/16 za dva, 1/5 za tri) i šest skokova. Vesli Metjuz zabeležio je 18 poena i isti broj skokova, Dirk Novicki ubacio je 14 poena uz 12 uhvaćenih lopti, a dvocifren je bio i Džej-Džej Barea sa 16 poena. Veliko je pitanje kakav bi igrač već danas bio Ben Simons da nije bilo povreda, pošto nam iz noći u noć potvrđuje kakav je vanserijski potencijal.

Ben je još jednom bio najzaslužniji za slavlje Siksersa, deveto u sezoni, sa 27 poena (13/24 za dva), deset skokova, četiri ukradene lopte i dve asistencije, a najveću podršku imao je u Džej-Džej Rediku koji je upisao 20 poena i četiri dodavanja.

Džoel Embid stigao je do dabl-dabla sa 15 poena i 11 skokova, dok je Robert Korvington stao na dva poena manje.

Kod Džezera se najviše istakao, takođe ruki, Donovan Mičel sa 17 poena (5/12 za dva, 1/7 za tri), pet asistencija i četiri uhvaćene lopte, ali su zapažen učinak imali samo još Rodni Hud sa 13, odnosno Riki Rubio sa 12 poena. Velika trojka Tandera imala je dvocifren učinak, Rasel je po peti put bio dvocifren u tri kolone, dobar je bio i Stiven Adams, ali je sve to bilo nedovoljno sa Entonija Dejvisa.

'Obrva' je još jednom potvrdio zašto je jedan od najboljih centara u ligi sa 36 poena (8/18 za dva, 0/1 za tri), 15 skokova, tri asistencije i dve blokade.

Džru Holidej i Demarkus Kazins pomogli su mu sa po 18 poena, s tim da je Bugi imao i devet skokova, odnosno četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Osim Vestbruka, koji je imao 22 poena, uz veoma loš procenat šuta, (4/12 za dva, 2/7 za tri), 16 uhvaćenih lopti, 12 asistencija i tri ukradene lopte, najefikasniji kod gostiju bio je Pol Džordž sa 26 poena, po pet ukradenih i skokova, kao i četiri asistencije, a Karmelo Entoni ubacio je 19 i uhvatio devet lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: