Beli 'x-factor': Sjajan je osećaj, napokon pobeda

Nemanja Bjelica pružio je veoma dobru partiju prošle noći, a njegovi Minesota Timbervulvsi napokon su uspeli da savladaju San Antonio Sparse.

Izvor:

Četvrtak, 16.11.2017.

10:29

Beli 'x-factor': Sjajan je osećaj, napokon pobeda
Getty images

Posle 12 uzastopnih poraza, Vulvsi su odigrali sjajan meč i potpuno zasluženo savladali Teksašane na domaćem parketu, pa sada imaju skor od devet trijumfa i pet poraza.

Beli je za 22 minuta na parketu imao 11 poena (5/9 za dva, 1/2 za tri), četiri uhvaćene lopte, dve asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu, a velikog uticaja na konačan rezultat imala je i njegova odlična igra u defanzivi, nešto po čemu je prepoznatljiv.

"Sjajan je osećaj pobediti jedan od najboljih timova u ligi, pogotovo pred našim navijačima i posle 12 uzastopnih poraza od njih. Ušli smo veoma dobro u meč, agresivno, a i klupa je odradila ogroman posao – pogotovo u odbrani. Pružila nam je dodatnu energiju, što je jedan od naših zadataka. Starteri najpre pokušavaju da pronađu ritam, a onda na scenu stupamo mi. Zna se šta je čiji posao, a sve je dosta lakše kada je odbrana na potrebnom nivou", smatra Bjelica.

Dvadesetdevetogodišnji Beograđanin na dosadašnjih 13 mečeva prosečno beleži 7,6 poena, 3,1 skoka i nešto manje od asistencije, za 16 minuta u igri, dok iz igre šutira sa 57,4 odsto uspešnosti, a za tri sa 52,9 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: