Dragić dominirao, Vučević odličan protiv Njujorka

Majami Hit slavio je na gostovanju protiv Finiks Sansa, a MVP Evrobasketa Goran Dragić odigrao je sjajan meč protiv bivše franšize.

Izvor: PT

Četvrtak, 09.11.2017.

09:44

Dragić dominirao, Vučević odličan protiv Njujorka
Getty Images

Slovenac je za Sanse nastupao od 2008. do 2011. godine, i opet od 2012. do 2015, pa mu motiva nije manjkalo.

Dragić je meč završio sa 29 poena, devet skokova i četiri asistencije, za ukuno 38 minuta provedenih na parketu.

Pored Dragića, dobri su bili i ostali. Hasan Vajtsajd je ostvario dabl-dabl, 23 poena i 10 skokova, Dion Vejters je ubacio 16 poena, dok je Džejms Džonson imao "ol-around" partiju – 15 poena, sedam skokova, pet asistencija.

U poraženom sastavu Devin Buker je ponovo blistao sa 30 poena, dok je nekadašnji plejmejker Baskonije i Panatinaikosa, Majk Džejms, postigao 18 uz četiri skoka i tri asistencije. Košarkaši Orlando Medžika pobedili su pred domaćom publikom Njujork Nikse sa 112:99, a najefikasniji u timu Frenka Vogela bio je crnogorski reprezentativac Nikola Vučević.

Centar Medžika meč je završio sa 24 poena, pet skokova i četiri asistencije. Pored Vučevića, odlični su bili Evan Furnije sa 23 poena i pet uspešnih dodavanja, kao i Eron Gordon koji je postigao 21 poen.

U sastavu Niksa nije bio njihovog najboljeg igrača Kristapsa Porzingisa. U takvom stanju, Tim Hardavej Džunior bio je najefikasniji sa 26 poena, a ispratio ga je samo Mekdermot sa 13 poena. Boston Seltiksi slavili su protiv Los Anđeles Lejkersa sa 107:96, u najvećem rivalstvu NBA lige. Ono sada nije na nivou kao pre zbog Lejkersa koji su krenuli u proces reizgranje, ali opet je meč koji privlači dosta pažnje.

Zanimljivo, kod Bostona najbolju rolu imao je Eron Bejns koji je Lejkersima ubacio 21 poena i uhvatio osam skokova. Kajrija Irivinga je bilo svuda na terenu pošto je ostvario učinak od 19 poena, šest skokova i pet asistencija.

Markus Moris je ubacio 18, dok je Teri Rozir dao odličan doprinos sa klupe, 14 poena i osam skokova.

Kod Lejkersa još jedan u nizu loših mečeva odigrao je Lonzo Bol koji je imao devet poena, pet skokova i šest asistencija, ali i šut iz igre 4/15. Najefikasniji bio je Brendon Ingram sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: