Sudija: Namerno; Bruks: Nije; Gortat: Za Oskara

Trener Vašington Vizardsa Skot Bruks rekao je posle meča sa Denver Nagetsima da veruje da ga Nikola Jokić nije udario namerno.

Izvor: AK

Utorak, 24.10.2017.

12:57

Sudija: Namerno; Bruks: Nije; Gortat: Za Oskara
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Jokić je zakačio Bruksa laktom po ramenu dok su se mimoilazili na parketu prilikom jednog prekida, zbog čega je Srbin dobio tehničku grešku, posle koje su Vizardsi prelomili meč u svoju korist (109:104).

"Vrlo čudna situacija, nikad mi se nije ranije dogodilo. Mislim da me Jokić nije namerno udario, ali kontakt je postojao i sudije su donele odluku", rekao je Bruks.

Međutim, glavni sudija meča Derik Steford je posle utakmice objasnio zašto je Jokić dobio tehničku.

"On je namerno hodao pravo u Skota Bruksa na svom putu ka klupi", rekao je Steford.

Jokić je rekao da nije ni video Bruksa, mislio je da je njega neko udario i nije ga bilo briga, ali se izvinio timu i navijačima zbog tehničke koja je rešila meč.

U njegovu odbranu stao je trener Nagetsa Majk Meloun koji je izjavio da je Bruks "naduvao" celu situaciju. Dok Nagetsi brane svog saigrača, Jokić se našao na udaru kritika igra članova Vizardsa, osim Džona Vola koji je izrazio nadu da će se Srbin izviniti Bruksu, centar Marčin Gortat je rekao da je "zaslužio Oskara".

"Ne sme to da uradi. Šta god da je bilo – nije ga video ili jeste ali se nije pomerio. Ne može to da uradi. Ne sme. To je manjak poštovanja prema igri, našem treneru, starijoj osobi. Ne sme – kraj priče. Bio je kraj utakmice, samo je oštetio svoju ekipu, ali to nije naš problem", rekao je Poljak Gortat.

Gortat ima najviše razloga da bude ljut na Jokića jer ga je Srbin "uništio" u reketu sa 29 poena, devet skokova i pet asistencija, a Poljak je posebno bio nemoćan u poslednjem peridu u kojem je Jokić ubacio 13 poena i naterao ga da napravi šesti faul.

"Oskar za gospodina Jokića. Sjajna igra, razbio mi je du*e. Ali ja sam pobedio. Kraj priče", zaključio je Poljak, bez komentara na start nad Jokićem koji je prethodio incidentu sa Bruksom, a koji nije sankcionisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: