Tripl-dabl Simonsa, MVP Adetokumbo

Tripl-dabl Bena Simonsa, dominantna partija Janisa Adetokumba, 133 poena Golden Stejta, te trijumf San Antonija nad Torontom obeležili su proteklu noć u NBA.

Izvor: AK

Utorak, 24.10.2017.

08:24

Tripl-dabl Simonsa, MVP Adetokumbo
Foto: Getty images

Ruki Simons je u svom tek četvrtom nastupu u NBA zabeležio tripl-dabl, postigao je 21 poen (8/11) uz 12 skokova i deset asistencija u pobedi Filadelfija 76ersa nad Detroit Pistonsima 97:86.

Sjajno ga je pratio Džoel Embid sa 30 poena i devet skokova, ali je imao i sedam izgubljenih lopti. Dvocifren učinak kod Siksersa je imao još samo Robert Kovington sa 13.

Boban Marjanović opet nije bio u timu Pitsonsa, ni na klupi za rezerve, a domaćina je predvodio Redži Džekson sa 16 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Dabl-dabl je ostvario Andre Dramond sa po 14 poena i skokova, uz četiri ukradene lopte, 15 je dodao Ejveri Bredli, a 11 je ubacio Tobajas Heris. Milvoki Baksi su savladali Šarlot Hornetse 103:94 uz još jednu impresivnu partiju Janisa Adetokumba. Grčki košarkš je postigao 32 poena (13/21) uz 14 skokova, šest asistencija, dve blokade i jednom ukradenom loptom, pa se nije osetilo šest izgubljenih.

Imao je odličnu podršku Krisa Midltona sa 20 poena i šest skokova, Mirza Teletović je pogodio pet trojki za 15 poena uz pet uhvaćenih lopti, dok je 13 poena dodao Toni Snel.

U redovima Hornetsa najefikasniji je bio Frenk Kaminski sa 18 poena i pet skokova, 16 je dodao Džeremi Lemb uz devet uhvaćenihlopti, 15 je postigao Kemba Voker uz šest asistencija, dok je Dvajt Hauard imao 22 skoka i četiri blokade. Šampioni Voriorsi su pregazili Dalas Meverikse 133:103, u meču u kojem su dozvolili trenutno najgorem timu lige da sa -18 brzo dođe do samo pola koša zaostatka.

Golden Stejt je predvodio Stef Kari sa 29 poena (2/10 trojke), osam asistencija i četiri ukradene lopte, a pratio ga je Kevin Durent sa 25 (9/15 iz igre) uz osam skokova i šest proigvaranja.

Klej Tompson je postigao 21 poen, 13 je dodao Nik Jang, dok je Drejmond Grin ubacio deset uz osam asistencija, sedam skokova, dve ukradene lopte i jednom blokadom.

Najefikasniji u redovima Mevsa bio je Vesli Metjuz sa 19 poena, po 13 su ubacili Harison Barns, Jogi Ferel i Hose Huan Barea, 11 je dodao veteran Dirk Novicki (4/12) uz sedam skokova, a po 10 su imali Denis Smit i Dvajt Pauel. U derbiju dana Sparsi su nadigrali Reptorse 101:97 u do ovog meča dve neporažene ekipe, iako bez svoja dva ključna igrača iz prošle sezone Kavaja Lenarda i Tonija Parkera.

Teksašane je do treće pobede predvodio Lamarkus Oldridž sa 20 poena i osam skokova, a sjjnu podršku imao je u Dehunteu Mareju koji je ubacio 16 te imao 14 skokova i šest asistencija.

Dvocifren učinak imali su još Deni Grin sa 17 poena, osam skokova i pet blokada, Rudi Gej sa 11 i Kajl Anderson sa deset poena. Žofri Lovernj je doprineo sa devet poena i sedam skokova za 16 minuta.

U prvom porazu Reptorsa najefikasniji je bio Demar Derozan sa 28 poena, po 13 su ubacili Serž Ibaka i Si Džej Majls, dok je Džejkob Peltl zabeležio dabl-dabl sa deset poena i 12 skokova. Podbacio je Kajl Lauri sa svega osam (3/11). Memfis Grizlisi pokazuju da bi mogli da budu favorit iz senke na Zapadu, nadigrali su Hjuston Rokitse 98:90 ograničivši jednog od glavnih izazivača šampiona Voriorsa na samo 33 poena u drugom poluvremenu.

Dominirao je Mark Gasol sa 26 poena (8/15) uz pet skokova, a pratili su ga Majk Konli sa 17, te Džejms Enis sa 14 poena uz 11 skokova. Dvocifren učinak imali su još Džerel Martin i Mario Čalmers sa po 11 poena.

U ekipi Rokitsa najefikasniji je bio Erik Gordon sa 27 poena uz sedam asistencija, dok je Džejms Harden dodao 22 poena, osam proigravanja i pet skokova, ali je izgubio i sedam lopti. Obojica su šutirali 8/20 iz igre, Gordon 5/15 trojke.

Dvocifren učinak imao je još samo Klint Kapela sa 14 poena uz šest skokova, dok je devet dodao Nene Ilario. Majami Hit je ispustio 21 poen prednosti ali je uspeo da savlada Atlanta Hokse 104:93. Domaćin se od šoka oporavio serijom 17:6 u finišu meča.

Sjajan je bio Džoš Ričardson sa 21 poenom, a fantastično ga je pratio Vejn Elington sa 20, pogodivši šest trojki.

Goran Dragić je postigao 19 poena uz šest asistencija, dok su po deset ubacili Dion Vejters i Keli Olinik koji je stigao do dabl-dabla sa deset skokova uz četiri asistencije.

U redovima Hoksa su se istakli Kent Bejzmor i Turean Prins sa po 20 poena, Džoš Kolins je zabeležio dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, 11 je dodao Marko Belineli, a deset je ubacio Malkom Dilejni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: