Jokić sa 0 na 29, Bogdanović 12 na debiju

Bogdan Bogdanović debitovao je sa 12 poena u NBA ligi u dresu Sakramento Kingsa, ali je njegov tim poražen od Finiks Sansa 117:115.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 24.10.2017.

08:01

Jokić sa 0 na 29, Bogdanović 12 na debiju
Foto: Getty images

Bogdanović se vratio na parket posle problema sa skočnim zglobom i za 25 minuta na terenu pogodio 5 od 15 šuteva iz igre (1/4 trojke), te imao tri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte.

Bek Kingsa je svih 12 poena ubacio u prvom poluvremenu, tačnije za manje od 15 minuta na parketu, a prve NBA poene postigao je trojkom. U drugom poluvremenu se ispromašivao, ali je pobrao pozitivne kritike NBA javnosti jer je bio zapažen i u odbrani.

Međutim, Kingsi su poraženi od do ovog meča možda i najgoreg tima u ligi, Sansi su ostvarili prvi trijumf posle tri poraza u nizu i to posle smene trenera.

Predvodio ih je Devin Buker sa 22 poena, 19 je dodao Markiz Kris uz šest skokova, 18 je postigao Majk Džejms uz sedam asistencija, 15 je dodao Džoš Džeksonm, 11 Tajler Julis, dok je Tajson Čendler imao 14 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u timu Kingsa bio je Garet Temps sa 23 poena (6/8 trojke), 19 je dodao ruki Dieron Foks uz pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, 17 je postigao Skal Labisije, 14 Badi Hild uz pet ukradenih, 11 Vili Koli-Stajn, a deset Džaston Džekson.

Podbacili su veterani tima iz Sakramenta, Džordž Hil je postigao dva, dok Zek Rendolf i Vins Karter nisu uspeli da poentiraju. Njiht trojica su zajeno promašili svih 11 šuteva iz igre. S druge strane, Nikola Jokić je posle najgoreg, odigrao najbolji napadački meč ove sezone. Centar Denver Nagetsa je postigao 29 poena (9/14) uz devet skokova i pet asistencija u porazu od Vašington Vizardsa 109:104.

Dok je Bogdanović imao jednu, Jokić je bio impresivan u dve četvrtine, ubacio je 12 u prvoj i 13 u poslednjoj deonici, ali je na kraju bio tragičar svog tima.

Jokić je pogodio sva tri šuta za tri poena i bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja (8/8), ali je izgubio i osam lopti, te u samoj završnici dobio tehničku grešku posle koje su Vizardsi stekli nedostižnih pet poena prednosti.

Vizardse je do treće uzastopne pobede predvodio Bredli Bil (8/17) sa 20 poena i pet skokova, a pratili su ga Džon Vol sa 19 poena (3/13) uz 12 asistencije, te Oto Porter Džunior sa 17 poena, deset skokova i četiri ukradene lopte.

Jokić je najveću podršku imao u Polu Milsapu sa 17 poena i osam skokova, 15 je dodao Emanuel Mudiaj, dok je 12 ubacio Vil Barton. Džamal Mari je postigao osam poena i imao šest asistencija. Protekle noći igrao je još jedan tim u kojem nastupa srpski igrač, ali Boban Marjanović treću put u sezoni nije bio u protokolu Detroit Pistonsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: