Hejvord, Lin, Teo, Šruder... povrede osakatile NBA

Košmaran početak najjače lige sveta – povrede na sve strane, šta se to dešava u NBA ligi?

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

11:19

Hejvord, Lin, Teo, Šruder... povrede osakatile NBA
Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Košarkaši u NBA nastavljaju da se povređuju, a poslednji među njima je plejmejker Atlanta Hoksa Denis Šruder, koji je doživeo nezgodnu povredu skočnog zgloba u duelu sa Bruklin Netsima u NBA ligi.

Nemački reprezentativac je u finišu susreta sa ’Mrežicama’ krenuo u prodor po levoj strani, došao blizu koša, kada je levom nogozom nagazio na stopalo Karisa Leverta i iskrenuo zglob.

Šruder je istog trenutka ostao da leži na parketu uz jauke i bolnu grimasu, pa su svi pomislili da i njega očekuje duža pauza, kao što je to slučaj sa brojnim njegovim kolegama. On je morao da ode u svlačionicu, ali je, srećom, prošao bez većih problema.

Magnetna rezonanca pokazala je da ne postoji oštećenje ligamenata, pa će sjajni organizator igre nba parketu biti već za nekoliko dana.

"Nije ništa ozbiljno, planiram da se vratim krajem nedelje. Možda ću igrati već u četvrtak protiv Čikaga", rekao je Šruder. Dvadesetčetvorogodišnji momak iz Braušvajga samo je jedan u nizu NBA košarkaša koji su se povredili na startu nove sezone – ona je otvorena na užasan način, pošto je već u petom minutu Gordon Hejvord nezgodno doskočio, slomio potkolenicu i iščašio skočni zglob, i izvesno je da do kraja neće biti na raspolaganju Boston Seltiksima.

"Boli me što ne mogu da budem ovde, na utakmici na domaćem terenu. Ništa ne želim više nego da budem sa saigračima i da izađem na parket. Ali, podržavaću vas odavde (iz bolnice) i želim vam sreću", naveo je Hejvord. Dok je čitava sportska javnost i dalje bila pod snažnim utiskom ovog događaja, pojavila se informacija da je i Džeremi Lin završio sezonu jer je pokidao tetivu kolena protiv Indijana Pejsersa.

Crna serija nastavila se i u drugoj nedelji – Hjuston Rokitsi na više od mesec dana ostali su bez Krisa Pola, najvećeg pojačanja ovog leta (koleno), Nikolu Batuma muči lakat, malerozni Derik Rouz je sada iskrenuo skočni zglob, a slične probleme imali su Rodni Hud i Drejmond Grin. Bilo je i onih koji su ozlede zaradili van parketa, poput španskog reprezentativca Nikole Mirotića. Rođeni Podgoričanin se na treningu Čikago Bulsa potukao sa saigračem Bobijem Portisom koji ga je udario u lice i slomio mu vilicu.

Nažalost, problemi nisu zaobišli ni srpske košarkaše u Sjedinjenim Američkim Državama – Bogdan Bogdanović je propustio početak takmičenja zbog distorzije zgloga, a Miloša Teodosića očekuje duža pauza nakon lošeg doskoka u duelu sa Finiksom. Teo je, kao i mnogi pre njega, doskočio na patiku Devina Bukera i osetio jake bolove, činilo se da je u pitanju zglob, ali je ustanovljena povreda tetive stopala, koja spaja petu i prste. Srećom, nije došlo do pucanja ligamenta, ali nekadašnji košarkaš Olimpijakosa i CSKA, prema pisanju američkih medija, neće igrati do januara.

Katastrofalan početak sezone u NBA ligi, one koji su mnogi željno čekali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: