Vučević brutalan, Bjelica odličan, Bobi pauzirao

U noći između petka i subote odigrano je deset mečeva NBA lige. Od srpskih igrača, na parketima je bio Nemanja Bjelica u pobedi Minesota Timbervulvsa 100:97.

Izvor: MLJ

Subota, 21.10.2017.

08:59

Vučević brutalan, Bjelica odličan, Bobi pauzirao
Getty images

Minesota je bila bolja od Jute Džez, a srpski krilni centar je za svega 13 minuta u igri imao 10 poena i pet skokova.

Šut iz igre je bio na nivou. Od pet upućenih šuteva, Bjela je pogodio četiri uz dve trojke iz dva pokušaja. Minesota je nadskakala Džezere sa 44 uhvaćene lopte naspram 38, ali je imala manje asistencija.

Juta je imala i više blokada 8/2, ali to nije smetalo Endrjuu Viginsu i Karl Entoni Taunsu da vode svoj tim do pobede sa 21 odnosno 20 poena u meču. Uz njih, Kroford je bio najbliži sa 17, a na drugoj strani su petorica igrača imala dvocifren poenterski učinak.

Najbolji je bio Rodni Hud sa 20, pratio ga je Riki Rubio sa 19, te Derik Fejvors sa 16 poena.

Boban Marjanović nije igrao u porazu Pistonsa od Vizardsa 115:111. Pistonsi su dobro rasporedili poene, čak sedam igrača ih je imalo više od 10, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Oto Porter je kod "Čarobnjaka" bio najbolji sa 28 poena, Vol je imao 26 uz 10 asistencija, a Bredli Bil 25 koševa. Redži Džekson je u ekipi iz Detroita imao 21, a Ejveri Bredli je upisao 18.

Upravo njegova nekadašnja ekipa Boston Seltiksi uspela je da se oporavi od šoka i povrede Gordona Hejvorda i pobedila je Filadelfija Sevetisikserse sa 102:92. Seltiksi su bili bolja ekipa u odbrani, a u napadu je prednjačio Kajri Irving koji je i doveden da bi rešavao utakmice.

Irving je uz nešto lošije procente šuta 7/17 imao 21 poen, šest skokova i četiri asistencije, pratio ga je Al Horford sa 17 poena i devet skokova, a novajlija Džejson Tejtum je takođe pokazao zašto je izabran sa trećeg mesta na draftu ubacivši 15 koševa.

U lošoj šuterskoj večeri Filadelfije najviše je imao veteran Džej Džej Redik sa 19 poena, dok je Džered Bejlis upisao 18. Prvi pik sa drafta Markel Fulc je imao šest.

Nikoli Vučeviću nije bila dovoljna monstruozna partija i rekord karijere da bi Orlando pobedio Bruklin Netse. Netsi su slavili 126:121 i nagovestili možda nešto bolje dane za bar jednu od franšiza iz Njujorka.

Crnogorski centar je imao 41 poen, 12 skokova i tri asistencije. Evan Furnije je tome dodao 22 poena. Na drugoj strani su Dianđelo Rasel i Demare Kerol imali po 17, a Holis-Džeferson je upisao 15 koševa.

Sakramento Kingsi Bogdana Bogdanovića uspeli su da pobede Dalas Maverikse 93:88 uz čak 21 skok više od ekipe iz Teksasa. U pobedi su se istakli Džordž Hil sa 21 i Badi Hild odnosno Zek Rendolf sa po 13 poena, a kod Maveriksa je najbolji bio Harison Barns sa 24.

Šarlot Hornetsi su bili bolji od Atlanta Hoksa sa 109:91, a Milvoki Baksi uprkos odličnoj partiji Janisa Adetokumba (34p, 8 sk, 8 as) nisu mogli ništa protiv Klivlend Kavalirsa. Adetokumbo nije mogao sam jer je osim njega još jedino Malkolm Brogdon pružio dobru partiju sa 16 poena, dok je na drugoj strani Lebron Džejms imao 24. Lav i Korver su imali po 17, a Krauder 14 koševa.

Indijana Pejsersi su izgubili od Portland Trejlblejzersa sa 114:96 u meču u kome su Pejserse predvodili Oladipo i Ti Džej Lif sa po 17 poena, dok je hrvatski internacionalac Bojan Bogdanović dodao 11. Mekolum je ekipu Portlanda vodio do pobede sa 28 poena.

Šampioni, Golden Stejt Voriorsi su savladali Nju Orleans Pelikanse 128:120. Tompson, Kari i Durent su bili najbolji u ekipi Golden Stejta sa 31, 28, odnosno 22 poena, dok je u Pelikansima dvojac Entoni Dejvis i Demarkus Kazins dominirao u reketu sa po 35 poena. Uz to, "tornjevi" iz Nju Orleansa su imali ukupno 31 skok (Dejvis 17, Kazins 14).

Duel dve ekipe u reizgradnji, između Los Anđeles Lejkersa i Finiks Sansa dobili su Lejkersi tesno 132:130. Lonzo Bol je pokazao šta ume i verovatno zadovoljio oca Lavara sa 29 poena i 11 skokova i devet asistencija, a Brendon Ingram je konačno pokazao deo arsenala zbog kog su ga upoređivali sa Kevinom Durentom pre dolaska u NBA.

Ingram je meč završio sa 25 koševa. Na drugoj strani je iskusni Erik Bledso imao 28, Buker je upisao 25, a Ti Džej Voren 24 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: