I Vigins na "maksimali" – 146,5 miliona $

Krilni igrač Minesota Timbervulvsa Endru Vigins potpisao je petogodišnji ugovor za maksimalnih 146,5 miliona dolara.

Izvor: AK

Sreda, 11.10.2017.

23:03

I Vigins na
Foto: Getty images

Kanađanina su kao prvog pika na draftu 2014. izabrali Klivlend Kavalirsi, ali su ga trejdovali u Minesotu iste godine kako bi dobili Kevina Lava.

U prethodne tri sezone Vigins je na ruki ugovoru prosečno beležio 20,4 poena uz 4,1 skokova, 2,1 asistencija i jednu ukradenu loptu po meču.

Najbolji je bio prošle sezone sa prosekom od 23,6 poena, četiri skoka, 2,3 asistencija i jednu ukradenu loptu po susretu. Pogodio je 103 trojke uz 35,6 odsto iz igre.

Na pet susreta je imao više od 40 poena, a rekord karijere je zabeležio prošlog novembra protiv Los Anđeles Lejkersa ubacivši bivšem klubu iz Mineapolisa 47.

"Uzbuđen sam što nastavljam karijeru u Timbervulvsima. Obožavam što sam ovde. Navijači i tim me podržavaju od prvog dana. Hvala svima što veruju u mene. Imali smo nekoliko dobrih trenutaka u prethodne tri sezone, ali najbolje tek dolazi", rekao je Vigins.

Vigins je do sada postigao 4.995 poena, a samo su trojica igrača zabeležila više pre svog 22. rođendana – Lebron Džejms, Kevin Durent i Karmelo Entoni.

Bio je ruki sezone 2014/2015, a šesti je na listi najboljih strelaca Vulvsa svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: