Niksi su spremni za svoj "Proces"

Njujork Niksi su po rečima trenera Džefa Hornaseka spremni za ponovnu izgradnju tima.

Izvor: MLJ

Subota, 07.10.2017.

10:30

Niksi su spremni za svoj
Getty images

Niksi su ostali bez Karmela Entonija koji je otišao u Oklahomu, a iz franšize je otišao i Fil Džekson.

"Veruj u Proces" poručivali su prethodne četiri godine iz Filadelfija Seventisiksersa svaki put kada bi drugim timovima iz NBA lige poslužili kao "topovsko meso" za skupljanje pobeda.

Fila je porazima i tankovanjem prethodnih godina dobijala visoke draft pikove koji bi, ukoliko ostanu zdravi mogli da ovu franšizu konačno povedu u doigravanje.

Džef Hornasek sada i sam razmatra reč "proces" koji je treneru File Bretu Braunu doneo igrače poput Džoela Embida i Markela Fulca, Bena Simonsa i Darija Šarića. Prethodnih sezona 19-63, 18-64, 10-72 da bi prošle godine došli do skora od 28 pobeda i 54 poraza.

"Možda će to biti sporiji proces, ali naši momci naporno rade i trudimo se najviše što možemo. Morate da pronađete pravu kombinaciju. Bret Braun je pronašao dobar način da to uradi. Teško je to raditi kao trener jer želite da pobeđujete. Razumete proces kroz koji morate da prođete", rekao je Hornasek za Njujor Post.

Naredne godine će na draftu neke od glavnih zvezda biti Majkl Porter Mlađi i Luka Dončić, a NBA je zbog timova koji tankuju promenio pravila draft lutrije.

"Trudite se da ne žrtvujete ono što želite da izgradite samo da biste dobili neke utakmice. Jasno je da želite da pobeđujete, ali morate pronaći ravnotežu. Da održavate tim i kada prolazi kroz taj period teško je, ali morate ostati pozitivni", kaže Hornasek.

Karmelo Entoni je poslednjih godina u Njujorku bio nezadovoljan, delovalo je da će stvari krenuti nabolje draftovanjem Kristapsa Porzingisa, ali se to nije desilo. Melo je ostao bez strpljenja i otišao u Oklahomu, a Niksima ostaje da svoj "Proces" prekopiraju od Filadelfije dok tim grade oko Porzingisa i Ntilikine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: