Šok na startu – Trojke i Milsap uništili Voriorse

Denver Nagetsi su pobedili Golden Stejt Voriorse 108:102 u meču predsezone kojim je otvoreno zagrevanje za NBA ligu.

Izvor: MLJ

Nedelja, 01.10.2017.

08:15

Šok na startu – Trojke i Milsap uništili Voriorse

Voriorsi su izgubili ponajviše zahvaljujući novom igraču "Grumenja" Polu Milsapu koji je imao 22 poena, 11 skokova i dve asistencije.

Međutim, u Denveru treba da zahvale i očajnom šutu za tri poena Voriorsa.

"Ratnici" su pogodili samo četiri trojke iz 33 pokušaja, a u pojedinim trenucima promašivali su u serijama posle ofanzivnih skokova pa je njihov napad izgledao u najmanju ruku neozbiljno.

Uz Pola Milsapa odlično je za Denver odigrao i Emanuel Mudiej koji je imao 19 poena i šest asistencija, dok je Nikola Jokić bio solidan sa 12 poena, šest skokova i dve asistencije od kojih je jedna za špice.

Koliko su Voriorsi loše delovali šuterski, oslikava i zanimljiva činjenica da je Mejson Plamli u redovima Denvera imao više poena nego Kevin Durent i Stef Kari pojedinačno. Plamli je ubacio 12, Kari 11, a Durent 10 poena.

Nagetsi su od početka meča pokazivali znake bolje odbrane u odnosu na prošlu sezonu, što i nije teško jer su prošle godine bili u društvu najgorih odbrana u ligi. Uprkos tome, Golden Stejt je uspeo da uhvati 17 skokova u napadu, Nagetsi devet, ali je Jokićev tim bolje asistirao (23/17).

Ono što je jednima bilo crna tačka, drugima je bilo svetla. Tako je Denver trojke gađao gotovo polovičnim učinkom (13/28) i zasluženo "skinuo skalp" aktuelnim šampionima NBA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: