Jeger: Radujem se Bogdanu, pustiću da se privikne

Trener Sakramento Kingsa Dejv Jeger kaže da se raduje radu sa srpskim košarkašem Bogdanom Bogdanovićem, novim bekom Kingsa.

Izvor: MLJ

Petak, 29.09.2017.

17:47

Jeger: Radujem se Bogdanu, pustiću da se privikne
Getty images

Jeger je podsetio i da se sezona u Evropi igra i po 10, 11 meseci zbog čega će Bogdanovića pustiti neko vreme da se privikava posle napornog Evrobasketa.

"Roster se menja tokom sezone, morate da donesete brze odluke i da dobijete rezultat odmah. Ali morate da donosite brze odluke o promenama i kretanju vaše ekipe kojoj je možda potrebno i dva meseca", kaže Jeger za lokalne medije u Sakramentu i objašnjava da će sa igračima pričati otvoreno o podeli uloga u ekipi.

"'Slušaj, daću ti ulogu, ali uloga može da ti se promeni. Zato koristi svoje minute što bolje možeš, budi timski igrač koliko god je to moguće. Možda te večeras ostavim van igre i ubacim neke druge momke'. I svi znamo da se dešavaju i povrede", dodaje Jeger.

Novinari su ga pitali i za Bogdana Bogdanovića, kome bi na mestu beka konkurencija mogao da bude veteran Džordž Hil koji je imao dobru prošlu sezonu.

"Ovo mi je prva prilika da ga vidim i radujem se tome. Imamo tri momka na ta dva mesta i rekao sam svima da igraju srcem i čine drugog igrača boljim svakog dana i videćemo šta ćemo dalje. Džordža Hila ćemo prebaciti na mesto beka da bi se Dieron Foks pravilno razvijao".

Srpski igrač je tokom Evrobasketa uzimao i uloge u odbrani, ali i one glavnog organizatora igre kada Stefan Jović nije na parketu. Dieron Foks bi mogao da ga "natera" da se više fokusira na šut iz "spot ap" situacija, tim pre što je trener Sakramenta rekao da će ekipa igrati brzo. Međutim, sa srpskim igračem će ići polako.

"Da, to je odlično pitanje, prolazili smo kroz to sa Markom Gasolom. Ne mislim da će Bogdan biti u sjajnoj formi fizički, možete se istrošiti fizički i mentalno za 10, 11 meseci sezone preko okeana i još dodatno utakmicama na kraju leta, pa onda odatle direktno na kamp. Možete da imate odličan početak i onda dubok pad kada pomislite \'Iscrpljen sam\' za nedelju dana ili deset dana ovde. Zato ću sa Bogdanovićem polako, pustiću ga da se privikne ovde, ali svi koji igraju i znaju da igraju žele da ostave dobar prvi utisak", rekao je Jeger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: