GSW najjači, od Srba Bjelica najbliži da ga ugrozi

Desetak dana pre početka predsezone u NBA izašla su predviđanja favorita za titulu i prsten.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 21.09.2017.

15:59

GSW najjači, od Srba Bjelica najbliži da ga ugrozi
Getty Images

Glavni favoriti su Golden Stejt Voriorsi kojima košarkaški indeks snage ekipa ESPN daje najviše šanse da ponove uspeh iz juna ove godine i osvoje prsten.

Voriorsi su sačuvali prošlosezonski tim, tu su Kevin Durent i Stef Kari, Klej Tompson i Drejmond Grin pa se "Ratnicima" daje 57.9 odsto šanse da osvoje trofej Lerija O'Brajena.

Prošle godine imali su oko pet odsto manje šansi. Da se opet nađu u finalu? Dve trećine odnosno 67 procenata, toliko je košarkaški indeks naklonjen aktuelnim šampionima NBA lige.

Ovaj indeks uzima u obzir odbranu, napad i skupa jedno i drugo. Pravi se procena dobijenih i izgubljenih utakmica na osnovu snage dva tima, mesta gde igraju, razlike između rostera... Sezona se simulira 10.000 puta i onda se dobijaju projekcije za narednu sezonu i plejof.
Getty Images
Od Voriorsa se očekuju 63 pobede, a šanse da će biti prvi na Zapadu su čak devet od deset.

Za najvećeg izazivača važe Boston Seltiksi kojima se predviđaju 54 pobede u sezoni, po pobeda manje se očekuje od Hjustona i San Antonija, a Klivlendu se projektuje 51.8 pobeda.

Gde je tu srpska kolonija u NBA?
Getty Images
Najbliži su na sedmom mestu Minesota Timbervulvsi Nemanje Bjelice. Od tima u usponu koji predvodi Karl Entoni Tauns se očekuje da ostvari oko 48 pobeda. Tu su i Džimi Batler i Endrju Vigins pa je Minesota stvorila kvalitetan tim koji može i više od toga ako se uklopi dobro.

Ispod je na 11. mestu Denver Nikole Jokića sa 45.5 pobeda, Klipersi Miloša Teodosića su 13. sa tek polovičnim brojem pobeda i poraza.

Detroit Pistonsima, za koje igra Boban Marjanović se daje ispod polovičan skor pobeda i poraza, 38.6 pobeda i 43.4 poraza u svim simulacijama pa je Detroit na 19. mestu.

Bogdan Bogdanović će najviše od srpskih igrača morati da se preznoji ako bude želeo da napravi pometnju u zapadnoj konferenciji. Njegovi Sakramento Kingsi su pri dnu, na 27. mestu što se pansi tiče jer se "Kraljevima" predviđa svega 30 pobeda u dolazećoj sezoni.

Golden Stejt Voriorsi i Klivlend Kavalirsi su do sada igrali tri uzastopna finala. Dva su dobili "Ratnici", jedno Lebron i Kajri onim magičnim šutem u sedmoj utakmici finala. Šanse da se ovo finale ponovi su svega 17.5 procenata.

Možda baš neki od timova u kojima igraju srpski igrači može da se umeša u ovu statistiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: